Les cançons de Serrat, a la temporada de Primavera de l'Auditori de Vila-seca

La programació de concerts comença amb Paula Valls i el seu disc 'Black and White' el pròxim 3 de març i acaba amb els dos pianistes del cantautor català el 16 de juny

19 mayo 2017 16:15 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Auditori Josep Carreras de Vila-seca ja té enllestida la programació de concerts de la temporada de primavera, que començarà el divendres 3 de març amb el concert de Paula Valls i el seu disc Black and White. La temporada, però, va fer un tastet amb èxit de públic el passat 19 de febrer dins el marc dels concerts familiars que s'organitzen a l'Auditori juntament amb el Pla Educatiu de l'Entorn de la ciutat. "És una de les apostes pensades pels escolars de Vila-seca per apropar la música a aquests nanos i a les seves famílies", explicaba Josep Solórzano, el programador.

Dins la varietat (auditorijosepcarreras.cat) que s'ha programat per aquesta primavera hi ha diversos accents que es poden destacar, començant per l'últim dels concerts. Les cançons de Serrat sense Serrat és "un format diferent, amb dos pianos de cua a l'escenari, de les cançons del cantautor", afegeix Solórzano. El projecte d’aquest concert, va néixer durant una pausa en les proves de so d'un dels concerts de Joan Manuel Serrat. Ricard Miralles va començar amb el piano una improvisació amb el tema Mediterraneo i Josep Mas "Kitflus", des de els teclats, el va seguir amb una variació jazzística; tots dos van continuar improvisant diferents versions del mateix tema que va acabar amb l'aplaudiment unànime de la resta de músics, tècnics i del propi Serrat. Temes com Cançó de matinada, Mediterráneo, Pare, No hago otra cosa que pensar en ti, Paraules d’amor i Hoy puede ser un gran dia, entre d’altres, transportaran a l'espectador pel univers musical de Serrat en un concert únic i irrepetible.

Un altre dels accents d'aquesta temporada és una de les representacions úniques i mai vistes. L'assessor de la programació i músic Xavier Pastrana explica que el Cor Sant Esteve estrenarrà un espectacle familiar amb un text d'època romana. El Corb i la Guineu, La Llebre i la Tortuga, El Ratolí de Camp i el Ratolí de ciutat... La faula és un gènere literari molt present en la cultura popular actual. No obstant, els orígens d’aquest gènere es remunten segles enrere. Les faules s’han transmès oralment però també de manera escrita gràcies als reculls i aportacions d’importants autors. Un d’aquests fou Gai Juli Fedre, que al segle I d. C. va recollir en una sèrie de volums tot un seguit de faules tradicionals i també algunes de pròpies. Acompanyats d’un personatge molt especial (encarnat per l’actor Enric Arquimbau), d’un grup instrumental i envoltats amb la música de Pastrana, el Cor Sant Esteve s’endinsa dins d’aquest món fantàstic. "És una música que mai ha vist la llum i esperem que agradi", afegeix Pastrana.

El tercer i últim accent de la temporada és una immersió a l'òpera. El president de la Fundació de l'Auditori, Josep M. Pujals, explica que "un dels gèneres on hi ha interès en donar a conèixer i a l'hora que surti i es representi pel territori". Així, el 7 d'abril es representarà a l'Auditori Josep Carreras l'espectacle Il Convito és una òpera inèdita del compositor napolità Domenico Cimarosa (1748-1801), amb llibret de Filippo Livigni, d’argument còmic i consta de dos actes amb una durada d’aproximadament 35 minuts cadascun. El seu argument és de gènere còmic, cosa que la fa amena al públic poc acostumat a la música clàssica i capta l’interès de l’espectador. Il Convito és la historia de diversos personatges al voltant d'una taula i amb un únic objectiu: casar-se amb una persona rica.

Pujals ha ressaltat la qualitat dels diferents concerts programats i confia en què el públic local i de fora de Vila-seca segueixi omplint l'Auditori amb la gran varietat d'oferte i de gèneres que proposa cada temporada.

Comentarios
Multimedia Diari