Les construccions amb sorra concursen a la platja d’Altafulla

Famílies, infants i joves van demostrar ahir al matí les seves aptituds en això de l’art efímer

26 julio 2020 08:50 | Actualizado a 28 julio 2020 08:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les activitats de l’estiu, encara que restringides, dinamitzen la temporada turística a Altafulla i el Concurs de Castells de Sorra és un clàssic, des de fa gairebé quaranta anys, a la platja del municipi. Ahir al matí, famílies, infants i joves van demostrar les seves aptituds en això de l’art efímer, amb sorra de platja com a únic element constructiu, i a fe que algunes de les escultures van esdevenir autèntiques i originals creacions.

De fet, l’activitat compta amb l’al·licient que li dóna el fet de concursar, a més a més, «de passar-ho d’allò més bé», deia el Ramon, de Barcelona, que amb els seus fills, la Blanca, l’Alexandre i el Guille, de 10, 8 i 7 anys respectivament. Plegats havien decidit passar el cap de setmana a Altafulla i participar en el certamen. Les seves obres: un cocodril i tres tortugues, amb unes magnífiques petxines, per ulls.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Natàlia Sanz, explicava que van tenir dubtes «a l’hora de decidir celebrar l’esperat i tradicional concurs, per allò de la Covid-19, però precisament aquesta és una activitat a l’aire lliure, la qual permet el distanciament». Una separació que ja és habitual, però que en aquest cas s’ha ampliat per les excepcionals circumstàncies.

Es van establir tres categories: infantil, juvenil i adult, que van totalitzar una quarantena de participants, repartits entre 16 grups. Hi hagué premis per als guanyadors de cada categoria consistents en bons per pujar al trenet turístic, entrades per a parcs d’atraccions, passeig amb caiac, tiquets per anar a la pizzeria i entrades pel Festival Internacional de Música d’Altafulla. Natàlia Sanz recorda quan el seu avi, l’alcalde Joan Pijuan, va impulsar aquest concurs els anys vuitanta del segle passat, temps en què «fins i tot es regalaven bicicletes pels infants guanyadors del concurs, però els temps han canviat».

L’edició del Concurs de Castells de Sorra d’enguany s’ha diferenciat per la no participació de turistes estrangers, «com era habitual en anys anteriors» subratlla Núria Barba, tècnica de Turisme d’Altafulla. I és que aquest estiu el turisme estranger és gairebé testimonial per causa de la pandèmia. Amb tot, els estiuejants de segona residència sí que s’ho van agafar amb ganes, com les famílies del Sergi Ramírez i l’Albert Colomé, de Sabadell. Els seus fillets, Ema, Maxi, Jan i Naia van donar forma a una estella de mar, guardina amb còdols, d’aquells que el riu Gaià feia arribar al mar, i un parell de crancs gegantins.

Molt vistosa era l’efígie d’un Moai de l’Illa de Pasqua, escultura de grans dimensiones, obra de tres jovenets barcelonins: Clàudia, Marc i Teo, que a més de la seva destresa van demostrar conèixer a la perfecció la mítica història d’aquestes figures ancestrals.

Comentarios
Multimedia Diari