Les danses tradicionals catalanes protagonitzen la festa de Sant Bernat Calvó de Vila-seca

La plaça d’Estudi va acollir ahir la Trobada d’Esbarts Infantils, amb la participació de quatre colles que van captivar amb els seus balls

27 octubre 2019 09:30 | Actualizado a 27 octubre 2019 17:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La plaça d’Estudi de Vila-seca va acollir ahir a la tarda la Trobada d’Esbarts Infantils, en el marc de la Festivitat de Sant Bernat Calvó. Prop d’un centenar de persones no es van perdre aquest acte que va comptar amb la participació de les colles l’Esbart Dansaire de Tarragona, l’Esbart de Santa Llúcia de Reus, l’Esbart Alt Gaià de Santa Coloma de Queralt i l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina de Vila-seca.

Petits i adolescents van captivar als presents amb les danses tradicionals catalanes. La colla reusenca va destacar especialment per tenir el membre més jove de la trobada, una nena que va cridar l’atenció del públic amb la seva desimboltura durant el Ball del noble. Els moviments graciosos i la seva energia a l’hora de fer bé els passos va treure més d’un somriure a les persones, que van fer fotografies i vídeos de l’acte.

Els participants també van encisar amb les indumentàries típiques que van lluir en els diferents balls que van fer. Les espardenyes van ser el calçat comú i algunes colles van decidir canviar la seva roba, com la tarragonina. Per ballar la Farandola Provençal els nois i noies van vestir unes peces en blanc, negre i vermell i per La Bolangera van optar per un estilisme en tonalitats verdoses.

També les noies de la colla reusenca, que anaven amb faldilles estampades i davantals en color mostassa satinat, van incorporar un nou element per ballar Les Gitanes: un mocador blanc que el portaven lligat en un dels dits de la mà. Així mateix, al ball Carnestoltes del Prat de Llobregat els participants van actuar amb unes castanyoles que aportaven més ritme a la música.

Una demostració tradicional que va reflectir que aquesta dansa compta amb més participació de noies que de nois. La colla local, que va ballar el contrapàs Xinxina del Pallars, només tenia un xiquet que va compartir diferents passos amb les set companyes del grup. En canvi, el grup tarragoní estava format pel mateix nombre de nois i noies que van ballar en parelles. La trobada, que va durar prop d’una hora, va cloure amb un berenar a la mateixa plaça.

Romiatge a Mas Calvó

En commemoració a la Festivitat de Sant Bernat Calvó, avui es farà el tradicional romiatge a Mas Calvó. A les 12 hores hi haurà la Missa en honor a Sant Bernat Calvó, durant la qual es cantaran els Goigs, a càrrec de l’Aula de Cant del Conservatori de Vila-seca, amb acompanyament de piano. A continuació es durà a terme l’actuació del grup Esbart Dansaire Ramon d’Olzina de Vila-seca i, finalment, es podrà visitar el mas i es repartirà coca i vi dolç a tots els assistents. L’acte està organitzat per la Fundació Privada Bernat Calvó, la Parròquia de Sant Esteve i l’Ajuntament de Vila-seca.

Comentarios
Multimedia Diari