Les entitats de Cambrils, protagonistes d’una festa major atípica

El programa d’actes de la Mare de Déu del Camí inclou el pregó, concerts i focs artificials

20 agosto 2020 08:00 | Actualizado a 21 agosto 2020 08:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les entitats festives seran les grans protagonistes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí de Cambrils. Les diferents associacions s’encarregaran de fer el pregó que donarà el tret de sortida a una festa que enguany es celebrarà d’una manera atípica degut a la situació actual de la pandèmia del coronavirus.

L’alcaldessa, Camí Mendoza, i la regidora de Cultura i Festes, Cinta Ballesté, van presentar ahir el programa d’actes que es durà a terme del 29 d’agost al 12 de setembre. Una roda de premsa que va comptar amb la presència dels representants de diferents entitats.

Mendoza va reconèixer l’esforç de l’organització per poder tirar endavant el màxim nombre d’actes amb les mesures de seguretat pertinents. «Com sempre, la participació és la clau de l’èxit d’aquesta celebració tan nostra i popular a Cambrils, que ens fa sentir tan orgullosos. Si tots prenem les precaucions que toquen, tots en gaudirem. Volem mantenir l’esperit col·lectiu i popular de la celebració però donant sempre prioritat a la salut pública», va manifestar. Per la seva part, Ballesté va posar en valor el paper actiu que tenen les diferents entitats, que han treballat amb el departament per fer una festa que manté la seva essència.

La regidora va repassar els actes més destacats d’enguany. Un dels més importants serà el pregó i la tronada, divendres 4 a la plaça de l’Ajuntament. Per poder garantir la distància mínima, l’aforament es limitarà a 500 persones.

Invitacions per als actes

Una novetat és que la majoria d’actes de la festa es faran al Parc del Pinaret i l’accés serà amb invitació gratuïta. El primer d’ells serà el Festival Pròleg, diumenge 6, amb els concerts de la Judit Nedderman i Ferran Palau, amb aforament màxim de 250 persones. Les entrades ja es poden reservar a la pàgina web Entradium. L’endemà serà el torn de Miquel del Roig i el dia 10 de Roba Estesa. Per aquests concerts el consistori habilitarà en els propers dies un correu electrònic per fer la reserva de tiquets.

La Diada de la Mare de Déu del Camí es mantindran les matinades amb el Ball de Diables Els Cagarrieres i els Grallers de la Colla Gegantera Tota l’Endenga. També es farà la missa i l’ofrena de flors, que tindrà lloc dins el santuari. No hi haurà seguici festiu però sí la plantada de les bèsties de foc i dels gegants al patí de l’Ermita.

A la nit al Parc del Pinaret es projectarà el migmetratge Vileros i Mariners. Confinats. Es duran a terme tres sessions amb aforament màxim de 250 persones. L’entrada es podrà recollir a partir del 24 d’agost al Patronat de Turisme i la Torre del Llimó.

Una altra novetat és l’espectacle pirotècnic per part de Pirotècnia Tomàs que posarà el punt i final a la festa major, dissabte 12. El castell de focs es llençarà des de tres punts simultàniament i es podrà veure des de diferents llocs del municipi.

El programa es completa amb la tradicional recepció a les Maria del Camí, el concert de sardanes, l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, la Fira Disc, espectacles itinerants i l’exposició d’artistes locals a la Sala Àgora del consistori.

Comentarios
Multimedia Diari