Les entitats veïnals, en peu de guerra contra l'IBI de Cambrils

Les associacionsde les diferents urbanitzacions ibarris han presentat les al·legacions al plenari d´octubre

19 mayo 2017 21:24 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’últim ple de Cambrils del mes de setembre va tenir una especial expectació per part dels representants de les entitats veïnals del municipi. La causa d’aquesta expectació no era altra que l’aprovació de les ordenances fiscals, en què s’incloïa la no rebaixa de l’IBI. Davant d’aquesta situació, en un primer moment les associacions veïnals de la població s’han unit per presentar al·legacions a aquest punt polèmic de la sessió.

Malgrat que des del consistori asseguren que es manté la mateixa pressió fiscal pel contribuent, des de les entitats veïnals no veuen amb bons ulls la no rebaixa de l’IBI i lamenten que en el moment en què l’Ajuntament podia haver baixat l’impost, no ho ha fet. És per aquest motiu que ara demanen que se’ls hi afluixi el cinturó, després de les diferents pujades que s’han produït al conjunt del municipi.

Cal recordar que en el seu moment, quan el govern central va augmentar la taxa en un 10%, el govern local del moment va augmentar també la seva taxa en què té competència. Llavors, segons càlculs dels veïns, el ciutadà va acabar pagant un 32% més d’IBI. En el proper exercici econòmic, l’Ajuntament de Cambrils va aprovar en el penúltim ple celebrat al setembre un punt en què pretén incrementar el tipus impositiu en un 10%, de manera que es tradueix en una xifra que passa del 0,76 al 0,84.

El text d’al·legacions

A principis d’aquesta setmana, les entitats van presentar un text d’al·legacions a l’Ajuntament. Es tracta d’un document en el qual justifiquen la seva posició i que s’ha fet arribar al conjunt de les formacions polítiques. Els representants veïnals asseguren que els impostos de l’IBI i IPC han augmentat des de principis del 2000. A més, també han inclòs un recull de premsa en el qual es compara la situació d’aquesta taxa en altres municipis del Camp de Tarragona. Entre els participants en aquest text d’al·legació hi ha representants de diferents urbanitzacions: el Molí de la Torre, el Regueral, la Llosa, el Regueral, Port Cambrils, Sol Cambrils, el Barri de l’Estació i altres de Vilafortuny. Ara per ara, des de les agrupacions no s’han plantejat mobilitzacions per reclamar la baixada d‘aquest impost. Tot i això, des de les entitats reivindiquen que l’Ajuntament canviï de parer en el que representa l’impost de l’IBI de cara a l’any vinent i rebaixi la pressió fiscal al conjunt de la població.

Comentarios
Multimedia Diari