Más de Costa

Les millors guitarres sonen a L’Hospitalet de l'Infant

El III Festival Internacional de guitarra se celebrarà del 24 al 28 d’aquest mes a l’Hospitalet de l’Infant

Diari de Tarragona

Whatsapp
Leo Brouwer dirigirà el seu propi homenatge al Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant. FOTO: DT

Leo Brouwer dirigirà el seu propi homenatge al Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant. FOTO: DT

El Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant acollirà del 24 al 28 de juliol el III Festival Internacional de Guitarra.

En aquesta edició comptarà amb la guitarrista brasilera Badi Assad (24 de juliol), el concert-homenatge dirigit pel gran mestre Leo Brouwer (25 de juliol), la soprano argentina Mariana Flores i el llaütista americà Hopkinson Smith (26 de juliol), el quartet de flamenc Joncol (27 de juliol), i el concert de cloenda a càrrec de la guitarrista Anabel Montesinos i el Cor Ciutat de Tarragona, sota la direcció de Xavier Pastrana (28 de juliol).

En col·laboració amb l’Escola i Conservatori Municipal de Música de de Vila-seca, el dijous 25 de juliol, a partir de les 20 h, el mestre Leo Brouwer dirigirà a l’Hospitalet de l’Infant l’obra per duo de guitarres i orquestra de guitarres Tricastin, amb alumnes seleccionats dels conservatoris d’arreu de Catalunya, i en coordinació per a la preparació d’aquest concert del cap del Departament de Guitarra del Conservatori de Vila-seca, el professor Enrique Malo, i del seu director, el professor Josep Francesc Solórzano.

Aquest concert s’afegeix als actes internacionals d’homenatge a la figura de Leo Brouwer que tindran lloc enguany, coincidint amb el 80è aniversari del cèlebre compositor, director orquestral, guitarrista, investigador, pedagog i promotor cultural. Membre d’Honor de l’International Music Council de la UNESCO, Brouwer figura entre els més reconeguts músics del moment, té més de 300 distincions artístiques i acadèmiques i diverses agrupacions i festivals porten el seu nom.

Classes magistrals

Com a activitats complementàries al Festival, s’hi oferiran classes magistrals a càrrec de guitarristes de prestigi reconegut com són Marco Smaili, Hopkinson Smith i Marco Tamayo; i al Centre Cultural Infant Pere exposaran els seus instruments els lutiers Santiago Canals, Antonio Manjón, Joan Pellissa, Ángel Gómez de Guillén i Elías Bonet. 

El Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant, sota la coordinació i direcció artística de Patricia Mercado i Anders Clemens, està organitzat per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i té el suport de la Diputació de Tarragona. 

Temas

Comentarios

Lea También