Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les oficines de turisme de Roda de Berà atenen prop de deu mil consultes

Les 9.700 peticions edl passat estiu suposen un increment de 2.444 consultes més que al 2016.

Diari de Tarragona

Whatsapp

La regidoria de Turisme de Roda de Berà, encapçalada per Isabel Mondéjar, ha presentat aquesta setmana les dades estadístiques recollides durant els mesos d’estiu a les dues oficines de turisme del municipi, la de la plaça Sant Jaume i una altra ubicada a la platja Llarga.

Les dades corresponen als mesos de juny fins a mitjans de setembre, quan es va donar per finalitzada la temporada estival, tot i que segons s’indica, degut a les bones temperatures, s’ha continuat percebent un considerat volum de visitants durant les últimes setmanes, sobretot coincidint amb el pont de la Puríssima.

Un total de 4.449 persones van ser ateses a ambdues oficines, la de la platja Llarga, amb el 55,3% dels usuaris, i el 44,7% per a la de la plaça Sant Jaume, a la zona de Costa Daurada, unes dades molt similars a les d’anys anteriors.

Pel que fa a la seva procedència, la major part, 3.210 visitants (el 72,2%), eren del mercat espanyol. En la primera posició catalans, amb una amplia majoria, el 61,6% del total; seguits per aragonesos, amb el 8,5%, madrilenys, 8,3% i bascos, 4,9%. I finalment, un 4,1% dels rodencs també es van apropar a les oficines a demanar informació.

Quant al mercat internacional, va suposar el 27,8% de les persones ateses, amb 2.674 consultes realitzades. Un any més els francesos van suposar la majoria, amb el 40% del total, seguits per anglesos (13,7%), alemanys (11,6%), italians (6,1%) i russos (5,9%).

Respecte a la seva motivació per apropar-s’hi a l’oficina, es van efectuar un total de 9.776 consultes, 2.444 més que al 2016, i 3.004 consultes més que fa dos anys, una xifra que ha anat en augment des de la posada en marxa d’aquest sistema, ara fa sis anys.

La major part van estar relacionades amb el municipi de Roda de Berà, amb informació sobre el municipi, planells, informació sobre festes i esports, tot i que també es van interessar per informació d’altres municipis veïns, Tarragona i la subcomarca del Baix Gaià, les rutes verdes, el transport públic, o sobre Port Aventura, entre d’altres.

Isabel Mondéjar ha realitzat una valoració molt positiva de les dades presentades i ha assegurat que el fet que el total de consultes s’hagi incrementat d’aquesta forma en els últims anys “és una mostra de que estem en el bon camí, i es demostra que la promoció turística conjunta que s’efectua gràcies al conveni Corner, aixoplugats pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, funciona, i la presència a les fires nacionals, es veu revertida en aquesta majoria de visitants nacionals”, ha assegurat.

Per altra banda, “les platges continuen sent molt ben valorades pels turistes, certificades per guardons de prestigi com l’europeu EMAS, la Bandera Blava i el certificat ISO 14001, així com l’enguany estrenat distintiu de destí turístic sostenible i de garantia ambiental. A més, com ja vam anunciar, continuem amb els tràmits amb l’Agència Catalana de Turisme per a la obtenció del segell de destí de Turisme Familiar Platja en Família”, ha afirmat Isabel Mondéjar.

Temas

Comentarios

Lea También