Más de Costa

Les platges d'Altafulla obtenen un notable

Els usuaris de les platges puntuen el seu estat i els serveis

Joan Boronat

Whatsapp
FOTO: Joan Boronat

FOTO: Joan Boronat

Set de cada deu usuaris de les platges d’Altafulla, sectoritzades per la del Fortí, Botigues de Mar, Cala Canyadell i El Vinyet, les qualifiquen de notables i excel·lents, amb una puntuació mitjana de 7,3. Així es desprèn de l’estudi encarregat per l’Ajuntament altafullenc a l’empresa d’investigació sociològica reusenca Ceres, realitzat aquest estiu.

El resultat s’ha obtingut durant el període comprés entre el 19 d’agost i el 20 de setembre passat, a través del treball de camp dut a terme per informadors, a peu de platja, i també mitjançant el dispositiu mòbil dels mateixos usuaris, amb el codi QR facilitat pel personal o per l’Oficina de Turisme. En total s’han recollit més de 628 opinions, de les quals el 23 % correspon a ciutadans d’Altafulla, el 66 % viuen a Catalunya, el 8 % a l’Estat espanyol i el 3 % restant a l’estranger.

En la presentació de les percepcions sobre les platges d’Altafulla, la coalcaldessa i regidora de Medi Ambient, Alba Muntadas, ha assenyalat que “les conclusions de l’enquesta no ens han ofert grans sorpreses, però ha estat de gran utilitat per conèixer l’opinió dels usuaris de les platges i constatar si està en consonància amb el que s’està fent”.

De l’ampli estudi realitzat es desprén que les platges d’Altafulla són freqüentades per un públic fidel, familiar i de referència, pels mateixos altafullencs, persones amb segona residència a la vila i també visitants esporàdics “repetidors”.

D’entre les moltes dades reflectides a l’estudi en qüestió, 7 de cada 10 preguntats consideren la d’Altafulla “una platja segura” essent el servei de socorrisme i salvament el millor valorat, amb un 7,4 de mitjana. La majoria de la població consultada valora positivament la qualitat de l’aigua, el compliment de les mesures de protecció contra la Covid-19 i la sostenibilitat ambiental, amb notes entre el 7 i el 8.

En aquest sentit Alba Muntadas ha posat l’accent en la idoneïtat del Pla de gestió de la platja “que s’ha començat a aplicar amb la gradual adopció de mesures que l’han de fer més sostenible”. Paradoxalment, el resultat de l’enquesta aprova la quantitat de sorra a la platja, sempre qüestionada per l’acció dels temporals, i no així la seva neteja, que haurà de millorar.

Entre les valoracions negatives s’esmenten deficiències com ara les zones d’aparcament, per bé que queda recollit que 8 de cada 10 usuaris van a peu a les platges de la localitat. També obté una valoració per sota de 4, l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

Per altra banda també es reclama la disponibilitat de dutxes i rentapeus, que van ser suprimits aquest passat estiu “en no disposar de recursos per poder garantir la higiene en situació de pandèmia”, ha recordat Alba Muntadas.

A partir d’ara, com ha manifestat Natalia Sanz, regidora deTurisme de l’Ajuntament d’Altafulla, “cal agafar l’estudi, punt per punt, i anar avançant en tot allò que cal millorar”.

Temas

Comentarios

Lea También