Les platges de Mont-roig sumen una nova bandera blava

La província passa de 42 a 43 distincions. És la que més n’acumula de tot Catalunya

09 mayo 2018 10:16 | Actualizado a 09 mayo 2018 10:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les platges catalanes han obtingut aquest any 101 banderes blaves, sis més que l’any passat. La demarcació que en té més és precisament la de Tarragona, que passa de 42 a 43 distincions, amb una nova incorporació a Mont-roig del Camp: la Cala Vienesos-dels Penyals.

Catalunya és el segon territori de l’Estat amb més platges guardonades, després de la Comunitat Valenciana (132) i, respecte al 2017, supera Galícia (que baixa de 113 a 109). Sobre el total de platges guardonades arreu de l’Estat, les catalanes suposen gairebé el 12%.

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d’Educació Ambiental lliuren aquestes distincions a aquelles platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els seus exàmens de condicions higièniques, de seguretat, accés lliure, sostenibilitat, de compliment de la legislació, l’atenció a persones amb discapacitat, i l’oferta complementària i educativa, entre altres. 

Aquest 2018, Girona manté la distinció a 28 platges, Barcelona en guanya cinc i passa de 25 del 2017 a 30 banderes aquest any, i Tarragona creix de les 42 a les 43.

En total, Catalunya obté 101 banderes blaves, sis més que l’any anterior. Pel que fa al nombre de municipis del litoral català que gaudeixen d’aquesta distinció, creix de 40 a 43. Els tres nous són Sitges, Canet i Gavà, tots tres a la demarcació de Barcelona.

Des de Cunit fins a Alcanar

Les platges tarragonines distingides amb la bandera blava són la de Cunit de Ponent i també la de Llevant, la de Segur de Calafell, l’Estany-Mas Mel i Calafell, la de Coma-ruga, Francàs i Sant Salvador al Vendrell, les de Roda de Barà i Costa Daurada a Roda de Barà, les de la Paella, el Barri Marítim i els Muntanyans a Torredembarra, i la platja d’Altafulla. 

A la ciutat de Tarragona han estat distingides les platges de la Móra, Arrabassada, la Savinosa i la de Tamarit, a Vila-seca la platja de la Pineda, a Salou la de Llevant i la de Capellans, a Cambrils les platges de Vilafortuny, la de Cavet, la de Prat d’en Forés i la Llosa.

A Mont-roig del Camp les platges de Cristall i Pixerota, i Casa dels Lladres i la Cala Vienesos dels Penyals, la nova incorporació d’enguany. A Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant les platges de la Punta del Riu, l’Arenal i la de Torn.

A més, s’han otorgat reconeixements a un total de 22 ports: sis d’ells a Tarragona, vuit a Girona i vuit a Barcelona. Respecte al 2017, en perden un Girona i Barcelona. Sobre el total de platges guardonades arreu de l’Estat, les catalanes suposen gairebé el 12%.

Comentarios
Multimedia Diari