L'escola Internacional del Camp ajuda a conservar la costa de Salou

Han retirat 1.300 quilos d'una espècie invasora: bàlsam (Carpobrotus).

06 junio 2017 15:10 | Actualizado a 06 junio 2017 15:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una vintena de persones molt motivades de l'Escola Internacional del Camp (EIC) -entre alumnes, mares i pares- van anar fa uns dies fins la Platja Llarga de Salou per fer una primera actuació d'eliminació de bàlsam (Carpobrotus spp.), una de les espècies exòtiques invasores més perjudicials d'Europa.

Malgrat la seva bellesa, es tracta d'una espècie molt productiva i agressiva que forma tapets molt densos i desplaça les plantes autòctones pròpies de la costa, algunes de les quals es troben amenaçades.

A la Costa Daurada, actualment es troba en expansió però entre tots podem invertir aquesta tendència.

Les famílies de l'escola Internacional van aconseguir retirar uns 1.300 quilos de Carpobrotus i van alliberar uns 60 metres quadrats de dunes en tan sols un matí.

A part de donar un cop de mà per una bona causa, aquestes famílies també van gaudir d'un entorn fantàstic i de tots els avantatges del voluntariat, incloent-hi fer esport verd, enfortir els vincles familiars i entre membres de la comunitat escolar, sentir gratificació, adquirir nous coneixements o viure noves experiències, entre d'altres.

La iniciativa mediambiental va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de Salou, que, a part de la bona acollida vers aquesta iniciativa, es va encarregar de retirar les restes vegetals per al seu tractament.

Comentarios
Multimedia Diari