L’escola i la llar d’infants de Vandellòs es podran escalfar amb biomassa l’any vinent

Actualment estan en marxa les obres d’instal·lació de la caldera i la xarxa de calor a la zona escolar del poble

03 noviembre 2021 20:00 | Actualizado a 06 noviembre 2021 12:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En aquests moments s’estan duent a terme les obres d’instal·lació d’una caldera de biomassa i xarxa de calor a la zona escolar de Vandellòs. Aquests treballs, que segons es preveu estaran enllestits a principis de l’any vinent, consistiran en la construcció d’un petit edifici adossat als magatzems de l’Escola Valdelors, per emplaçar-hi la sitja i la sala de la caldera de biomassa, que serà alimentada amb estella forestal. La nova construcció i els espais que l’envolten ocuparan una superfície d’uns 34 metres quadrats.

L’emplaçament i accés a la sala de caldera i a la sitja s’ubicarà al pati de l’escola, sense afectar la zona infantil d’aquest centre educatiu, mentre que la descàrrega de l’estella es farà des de la pista esportiva emplaçada a una cota superior, per poder omplir la sitja per gravetat, a través d’una comporta corredissa.

Aquesta instal·lació servirà per escalfar els equipaments educatius del nucli urbà de Vandellòs: l’Escola Valdelors i la Llar d’Infants Els Patufets. No obstant això, es conservarà la caldera de gas existent a l’escola, com a font d’alimentació en cas d’avaria o manteniment de la caldera de biomassa; i també la caldera de gas de la llar d’infants, per al subministrament d’aigua calenta sanitària.

Aquestes obres tindran un cost de gairebé 95.000 euros. Per finançar-les, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant disposa d’una subvenció de la Generalitat de Catalunya de 36.000 euros, aproximadament, corresponent al Pla únic d’obres i serveis de Catalunya 2021 (PUOSC).

Segons es calcula, el funcionament d’aquesta instal·lació comportarà una reducció de 15,14 tones/any d’emissions de CO2 a l’atmosfera (es passarà de 16,40 a 1,26 tones, aproximadament).

Aquest sistema d’abastiment energètic amb biomassa forestal, més econòmic, sostenible i respectuós amb el medi ambient, ja s’està utilitzant aquest hivern a dos equipaments municipals de Vandellòs: a l’edifici de l’Ajuntament i al del Centre assistencial polivalent, que acull el centre de dia i la residència per a la gent gran, el consultori mèdic i el casal d’avis.

Comentarios
Multimedia Diari