L’esmorzar de galeres i calçots a Cambrils aplega prop de 250 persones

Les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola acullen una nova edició d’aquest acte popular inclòs al programa de les jornades 

05 febrero 2018 09:28 | Actualizado a 05 febrero 2018 09:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La pluja va deslluir la fregida de calçots i galeres que es va fer ahir a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.

’Esmorzar popular, inclòs al programa de la 14 edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera, va tenir una molt bona acollida per part dels cambrilencs, que tot i el temps, no es van voler perdre aquest acte.

L’esmorzar, que tenia un preu de quatre euros per tiquet, incloïa una llesca de pa i calçots i galeres fregides amb oli d’oliva Verge Extra DO Siurana de l’entitat cambrilenca.

Es van servir unes 250 racions, una xifra bastant similar a l’anterior edició. «Anys enrere preparàvem molts més plats, però l’any passat feia molt de vent i enguany veient la previsió hem preparat les mateixes porcions. Tot i la pluja, la gent ha vingut, és un acte que agrada molt», apuntava el president de la Cooperativa Agrícola, Jaume Baiges, que també va destacar la qualitat de l’oli obtingut aquesta campanya.

«Els tastadors diuen que tenim un oli molt bo. Un cop hem passat la malaltia –en referència a la fallida de la secció de crèdit l’any 2015– i hem fet el manteniment adequat, hem aconseguit un oli nou excel·lent». Segons el president, les vendes estan anant molt bé.

«Aquest mes de gener s’ha venut bastant. La campanya va començar a mitjans d’octubre i hem produït més de 600.000 litres. Ha estat una molt bona temporada», afirmava.

Nous mercats i productes

Baiges també va explicar que des de la Cooperativa Agrícola estan estudiant introduir el seu producte estrella en nous mercats.

«Estem buscant nous espais per vendre l’oli, que la gent no només el trobi a les agrobotigues de l’entitat, sinó també a altres punts que siguin potents. Estem treballant en aquesta línia i ara estem pendents de tancar acords», assegurava el responsable, que va afegir que l’oli envasat que comercialitzen «és un mercat que té molta més sortida, estem molt contents».

Fa dues setmanes, en el marc de la fira Madrid Fusion, la Cooperativa Agrícola va presentar la seva nova gamma de productes que ja es poden comprar a les agrobotigues: el caviar d’oli d’oliva i el de vinagre moscato. «Feia temps que intentàvem llençar aquesta novetat. Són articles diferents, dirigits al mercat gurmet, que cada cop es valora més».

Comentarios
Multimedia Diari