Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'ex promotor del festival de Cambrils diu no saber a quants inversors va estafar

Antoni Mas assegura que el frau és inferior a 200 milions

Europa Press

Whatsapp
El empresario de 64 años de edad Antoni Mas. FOTO: PERE FERRÉ

El empresario de 64 años de edad Antoni Mas. FOTO: PERE FERRÉ

El promotor musical i estafador confés Antoni Mas, investigat per defraudar més de 200 milions d'euros a inversors als quals prometia altes rendibilitats amb falses cessions d'espais publicitaris, ha defensat aquest dimarts davant la jutge que els clients el buscaven a ell i venien sols a través del boca-orella. 

Segons han explicat a Europa Press fonts judicials, Mas ha comparegut --després de demanar-ho voluntàriament-- unes dues hores davant la titular del Jutjat d'Instrucció 31 de Barcelona, en les quals ha contestat a totes les preguntes que li ha plantejat la magistrada, els advocats dels querellants i la seva defensa, doncs la Fiscalia no ha estat present. 

Després de confessar part de l'estafa davant els Mossos d'Esquadra, el promotor ha admès en seu judicial el frau, però ha assegurat que aquest no ascendeix als 200 milions d'euros que estima la policia catalana, encara que no ha volgut o no ha sabut concretar una xifra. 

Tampoc ha desvetllat el nombre d'inversors als quals ha estafat i, això sí, ha assegurat que ja ha retornat part dels diners defraudats, al·ludint a un cas concret: fa quatre mesos va retornar cinc milions d'euros a un inversor, segons ha explicat a la jutge. 

El promotor ha assegurat també davant la jutgessa que li va tocar tres vegades la Quiniela, cobrant en una de les ocasions 1,5 milions d'euros, han explicat fonts judicials. 

Mas és amo de dues empreses de promoció musical i publicitat amb les quals va cometre l'estafa prometent a petits i grans inversors un alt rendiment amb falses cessions d'espais publicitaris ja venuts a grans signatures. 

A través d'aquestes dues societats es realitzaven falsos contractes publicitaris que finançaven els propis inversors estafats, generant un "frau piramidal", segons la versió dels Mossos d'Esquadra. 

El detingut oferia alts rendiments en interessos --molt per sobre d'altres productes financers--, destinant els fons a la compra d'espais publicitaris de grups i mitjans de comunicació d'àmbit estatal i la seva posterior cessió i venda a grans societats per anunciar-se. 

En realitat simulava i falsificava factures d'aquestes grans empreses i obtenia el capital dels inversors mostrant-li contractes i factures falsificades com a garantia, valent-se que aparentment es tractava d'un producte de baix risc, segons la policia catalana.

La detenció d'Antoni Mas --el 6 de juny-- va provocar un al·luvió de denúncies de supòsits inversors estafats i els investigadors calculen que el nombre d'afectats podria arribar als 500 clients, i que previsiblement acabaran concentrant-se en un únic jutjat. 

Mas era el promotor del festival de Cambrils (Tarragona) i, després de la seva detenció, l'Ajuntament ha salvat l'edició del festival de música. 

Temas

  • sucesos

Comentarios

Lea También