L'exalcalde de Torredembarra nega haver cobrat comissions, però admet haver-se equivocat en negocis privats

Diu haver estat víctima d'una conxorxa

19 mayo 2017 21:24 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'exalcalde de Torredembarra Daniel Masagué nega haver-se embutxacat diners públics ni haver comès cap il·legalitat. En una entrevista a Rac1, Masagué ha admès aquest dimecres que es va equivocar quan va fer negocis amb Teyco a nivell privat, després que l'empresa de la família Sumarroca s'hagués adjudicat l'obra de l'aparcament municipal dels Filadors quan ell era l'alcalde. En la primera fase del cas Petrum pel suposat 3%, la Guàrdia Civil va detectar pagaments d'1,43 MEUR de filials de Teyco a dues empreses de Masagué entre el 2011 i el 2013. L'exalcalde, però, ha afirmat que es va tractar de "transaccions comercials" i ha negat que fossin comissions. "Amb posterioritat m'he adonat que això, èticament, no va ser massa correcte", ha reconegut.

L'exalcalde torrenc ha recordat que Teyco, propietat de la família Sumarroca, va guanyar el concurs per adjudicar-se la construcció de l'aparcament municipal dels Filadors i que l'obra va patir un sobrecost "d'entre 500.000 i 600.000 euros per les mancances que tenia el projecta, perquè calia fer microperforacions i perquè la roca era més dura del que es pensaven".

Masagué ha negat que els pagaments que consten de diverses filials de Teyco a dues empreses seves, amb posterioritat a l'adjudicació del pàrquing, es corresponguin amb comissions il·legals per adjudicacions d'obra pública, tal com sosté la investigació policial, que xifra els imports percebuts per Masagué en dos anys en 1,43 MEUR.

"Es tracta d'una transacció comercial entre una filial hotelera de Teyco i la meva empresa panificadora. Quan tens 20 famílies que depenen de tu, si coneixes d'algú que té un negoci, intentes treballar amb ell. Després he vist que això no va ser massa correcte i evidentment no ho tornaria a fer. Abans tancaria l'empresa", ha subratllat.

Masagué ha acusat l'exregidora d'ERC Montserrat Gasull, que va denunciar les presumptes irregularitats a la Guàrdia Civil; a un extreballador d'una de les seves empreses, Rachid El Ghzaoui, i al mateix secretari municipal, Rafael Orihuel, amb qui ha dit que té una "enemistat manifesta", d'haver-se conxorxat per acusar-lo de corrupció.

"Van formar una trama, se'n van a la Guàrdia Civil, van relatar una sèrie de fets i va esclatar el cas", ha lamentat Masagué en l'entrevista a Rac1. "Van arribar a dir que venia droga a la meva pastisseria, la qual cosa és falsa perquè no he fumat mai ni un 'porro', i van muntar una aura de corrupció al meu voltant", ha afegit. Segons Masagué, "s'han portat temes administratius a la via penal i ara tenim un gran merder de qüestions que són d'arrel administrativa".

L'exalcalde ha negat haver-se posat mai "un euro a la butxaca" de diners públics. "Si ho hagués fet, l'ajuntament estaria destrossat i, després de mi, ha seguit funcionant amb normalitat", ha assegurat. Masagué va ser detingut el juny del 2014 pel cas Torredembarra -i posteriorment empresonat i posat en llibertat- i va ser novament detingut el juliol d'aquest any en el cas Petrum, juntament amb l'empresari Jordi Sumarroca, exconseller de Teyco. Un més després, el 28 d'agost, el jutge del Vendrell Josep Bosch, ordenava el primer escorcoll de la seu de CDC i de la Fundació CatDem.

Preguntat per la seva relació amb Convergència, Masagué ha afirmat que no ha rebut cap notificació de la seva suspensió de militància. "En el seu moment se'm va tractar bé i se'm va donar suport, però després ja he buscat una equidistància", ha exposat. L'exbatlle s'ha mostrat convençut que el partit no ha cobrat "en absolut cap comissió" i ha criticat que només es parli de les donacions que rep CDC. A més, l'exalcalde ha assegurat que, quan era a presó, algú que no ha volgut identificar -però que ha negat que fos de CDC- li va dir que "si no dimitia d'alcalde, no sortiria".

Masagué ha opinat que aquestes operacions policials i judicials són "una fàbrica per crear animadversió". En el cas del suposat 3%, l'exalcalde ha manifestat que s'està propiciant que el president Mas "tingui moltes dificultats perquè el procés tiri endavant" i que "s'hi posa pals a les rodes". A més, ha criticat la desproporció dels operatius de la Guàrdia Civil a Torredembarra, "amb tots els platerets", en comparació amb "l'entrada discreta, sense aixecar polseguera i suau" de fa uns dies a l'Ajuntament de Tarragona pel cas Inipro.

L'exalcalde de Torredembarra ha lamentat que està "a dos telenotícies" de tancar la seva empresa -MAERS pastissers- perquè té els comptes bancaris i els béns embargats, i no pot demanar cap crèdit. A més, ha afirmat que s'ha llegit més de 6.000 folis de l'anomenat cas Torredembarra, que ja suma "vora 50 imputats", i que actualment encara es troba en fase d'investigació.

 

Comentarios
Multimedia Diari