Llorenç del Penedès veu bons castells i estrena una nova plaça de nou

La Jove de Tarragona fa el primer 2de8f de la temporada. Els Nens torna a signar la millor actuació de la temporada. La Joves passeja un altre 3de9f però ensopega amb el 5de8

12 agosto 2019 13:50 | Actualizado a 14 agosto 2019 11:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La plaça de la Vila de Llorenç del Penedès era el lloc habitual on se celebrava la tradicional diada castellera de festa major. El 1998 va esdevenir plaça de nou i ahir, Llorenç estrenava una nova plaça.

De la mà de la Colla Joves Xiquets de Valls i de la Colla Jove Xiquets de Tarragona juntament amb els Nens del Vendrell van convertir el carrer Francesc Macià situat entre el carrer Major i la plaça Immaculada, en plaça de nou descarregant el 3de9 amb folre per part dels vermells i dels de la camisa lila.

La diada va obrir-se amb dubtes a causa d’un retard per part de les ambulàncies. Tot i així, ben arribades i col·locades al seu punt, les colles van poder donar per iniciada la diada.

Els Nens del Vendrell volien demostrar el seu bon estat de forma i van obrir amb el segon carro gros de la temporada. La Colla Joves va descarregar en primera ronda un 3de9 amb folre molt treballat que presentava canvis en el tronc sense l’alineació del pilar. Els vermells podrien tenir l’objectiu a llarg termini de posar el pilar al mig al 3de9 amb folre. La Jove de Tarragona sumava un altre 5de8 molt ràpid i lleuger. Castell que ben aviat el voldran veure sobre folre en forma de gamma extra.

Els del Vendrell van afrontar en segona ronda amb el setè 3de8 de l’any. El seu castell insígnia de la temporada. L’entrebanc dels vallencs va venir quan el 5de8 se’ls quedava en carregat i feia llenya poc després de fer les dues aletes. El castell ja pujava amb no molt bones mides, sobretot pels pisos superiors i les va anar perdent al llarg del castell.

A causa de la caiguda, la diada va romandre a l’espera de la marxa de les ambulàncies. Finalment, la llenya va ser lleu pels castellers implicats i la diada va poder seguir amb normalitat.

Els tarragonins tampoc ho van tenir fàcil per descarregar el 2de8 amb folre que van afrontar. El castell ja presentava una tremolor a la carregada que obligaria als liles a treballar-la de valent. La descarregada va ser una lluita titànica, sobretot al pis de quarts. Tot i així, la Jove de Tarragona la va assolir amb èxit, anotant-se l’estrena del primer 2de8 amb folre de la temporada, tal com mana la tradició del seu calendari.

En la tercera ronda els Nens van fer front a un sòlid 2de7. Mostra de com els del Vendrell li tenen presa la mida i és un castell que el volen treballar de valent fins a poder-lo pujar un pis més. Els del carrer d’en Gassó van anotar-se un altre 3de8 amb el pilar que va haver de treballar-lo una mica més obert pel que fa al tres però que no va suposar cap dificultat per descarregar-lo plàcidament. Els del Cos del Bou van apostar per un 3de9 amb folre de postal com a tercer castell, un dels grans reptes de la jornada.

En els pilars de mèrit la Colla Jove de Tarragona li donava forma de pilar de set amb folre, el segon de la temporada, després d’estrenar-lo per la diada de les Neus de Vilanova. Un pilar que demana pujar un pis més aquest mes d’agost. La Joves de Valls demostrava el seu gran domini traient a passejar novament un pilar de sis de postal. Els vallencs no devien arrossegar suficients camises per afrontar el pilar de set amb folre, que de ben segur el repetiran aquest mes d’agost.

Els Nens van cloure la diada descarregant el vano de cinc juntament amb tres pilars de quatre signant la segona clàssica de vuit junt amb la millor diada de la temporada.

La Joves de Valls va tancar la diada amb dos pilars de cinc envoltats de dos pilars de quatre aconseguint consolidar els bàsics de nou i rodant futurs objectius.

La Jove de Tarragona va rodar castells amb la mirada posada a Sant Magí i en els gammes extres que podrien tenir en cartera.

Comentarios
Multimedia Diari