L'oposició porta de nou al ple de Torredembarra el pla Muntanyans 2

El ple se celebra a petició de Ciutadans (tres regidors), el PP (una) i Avui Democràcia (una) amb dos únics punts del dia.

19 mayo 2017 21:48 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

 Els grups de l'oposició (C's, PP i Avui Democràcia) han forçat l'equip de govern de Torredembarra (ERC, PSC i ABG) a celebrar demà un nou ple sobre la urbanització Muntanyans 2, per acordar la "impossibilitat per imperatiu legal i judicial" de construir en aquesta zona.

El ple se celebra a petició de Ciutadans (tres regidors), el PP (una) i Avui Democràcia (una) amb dos únics punts del dia.

El primer, acordar la "impossibilitat per imperatiu legal i judicial" d'edificar a Muntanyans 2 i el segon, iniciar els "tràmits preceptius" per a declarar-lo "zona protegida".

La tramitació del projecte, impulsat per l'extinta promotora Hortes de Guadaira, participada per Caja Granada, va passar per diversos equips de govern amb la ferma oposició de la Plataforma Salvem els Muntanyans, que ho va denunciar als tribunals.

El projecte era urbanitzar i construir 550 xalets un solar adjacent a l'espai Natural d'Interès (EIN) Muntanyans, un ecosistema protegit amb una platja natural que segons diversos estudis, no hi hagués suportat la pressió humana.

A més, just allà desembocava el torrent de Gibert (que posteriorment ha estat desviat) de manera que els terrenys eren inundables i la pròpia Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va dictaminar en un dels seus informes la prohibició d'aparcar en la futura urbanització en previsió de riuades.

La tramitació també mancava d'informes preceptius, segons va denunciar la citada plataforma, i el 2011 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va declarar la nul·litat del pla parcial.

La promotora i la Generalitat van recórrer, però a l'abril del 2014 el Tribunal Suprem va ratificar la nul·litat del projecte en una sentència ferma.

No obstant això, en les últimes setmanes la Societat de Gestió d'Actius Provinents de la Reestructuració Bancària (SAREB) ha presentat un avantprojecte d'urbanització a Els Muntanyans a l'ajuntament, que l'ha derivat a la Generalitat i l'àrea d'Urbanisme ha encarregat un informe a l'ACA.

Salvem els Muntanyans reclama que es compleixi la sentència i proposa que s'incorpori el solar, propietat de la SAREB, l'EIN Muntanyans per a blindar-lo de futures edificacions.

L'equip de govern de Torredembarra, encapçalat per Eduard Rovira (ERC), s'oposa a la urbanització i argumenta que ja es va acordar que els tècnics avaluaran la situació al llarg d'aquest mes per acordar "una resolució clara i contundent". EFE

 

Comentarios
Multimedia Diari