L'últim curs a Amsterdam d'una jove de Torredembarra

L'Àngela Thomàs ja fa sis mesos que està estudiant quart de Filologia Anglesa a Amsterdam per descobrir l´experiència Erasmus

19 mayo 2017 19:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Vrije Universiteit (Universitat Lliure) és el nou centre d’estudi per a l’Àngela Thomàs. La jove de 21 anys va deixar el seu poble, Torredembarra, fa 6 mesos per experimentar un any acadèmic diferent. L’Àngela estudia Filologia Anglesa a la Universitat de Barcelona (UB) i es troba gaudint aquest curs del grau a Amsterdam amb el programa Erasmus.

Va emprendre aquesta aventura sola, però ens explica que l’adaptació a la nova ciutat va ser fàcil i ràpida. El primer pas va ser trobar molt fàcilment una residència d’estudiants, on viu en aquest moment, ja que la universitat està connectada amb les residències i es troba tot a 5 minuts. L’estudiant compara el campus amb la vila de la universitat Autònoma, de Barcelona.

Una vegada instal·lada en aquesta nova ciutat, s’ha submergit en un entorn d’estudiants de diferents parts del món que ràpidament es van acollir uns als altres els primers dies, gràcies a les diferents activitats que organitza la universitat pels estudiants Erasmus. «Després un cop fas amics ja no hi vas, anem pel nostre compte», afegeix l’Àngela.

La jove ens explica que es troba cursant l’últim any del grau al país estranger, realitza les deu assignatures corresponents a excepció del treball de final de grau (TFG), perquè preferia no fer a distància aquesta tasca.

L’Àngela està gaudint de la ciutat a través de la gent, gràcies a l’amabilitat i l’acollida que està rebent. En canvi, li és més costós la convivència amb el clima i la gran afluència de bicicletes que caracteritza la ciutat.

El seu objectiu, estudiar a l’estranger, ho valora d’una forma molt positiva però comenta que troba grans diferències dintre de l’aprenentatge i la metodologia entre les universitats de cada ciutat. La torrenca explica que en el seu cas no és més fàcil estudiar amb el programa Erasmus com es comenta generalment entre els estudiants, ‘aquí s’aprova a partir del 6, però també és cert que les classes són obligatòries i els grups més reduïts, així que encara que les matèries semblin més difícils el mètode és més eficient. És més, cada 40 minuts de classe es fa un ‘break’ de 10 minuts per tal de rendir el màxim durant cada classe’, afirma.

En el seu temps lliure aprofita per sortir amb els amics, descobrir noves ciutats i relaxar-se en aquesta experiència, que qualifica de rellevant tots els fets i vivències que està gaudint.

Això ha fet que es modifiqui el seu futur. L’Àngela es troba com una més a Amsterdam i ha decidit fer canvis en els seus plans estiuencs, decidint així allargar la seva estança fins acabat l’agost.

Vol aprofitar aquesta oportunitat per buscar treball, ja que on es troba els salaris són més alts. Però realment el que ha acabat de convèncer a l’Àngela són les amigues que també es queden a passar l’estiu per poder assistir a les abundants activitats d’oci i diferents festivals que organitza la ciutat en aquesta època de l’any.

Així doncs, l’estranger és el lloc que ocupa el seu futur, i assegura que en un temps més llunyà continuarà estant fora de casa, amb l’objectiu de seguir formant-se en nous territoris.

Com a tot estranger, assegura que troba a faltar les coses de casa, la família, els amics i el menja mediterrani, però, tot i així, no són suficients els motius per deixar de descobrir aquesta aventura que ha iniciat, i prefereix seguir plantejant-se el futur viatjant i descobrint nous mons com a manera de formació, tant professionalment com personalment.

Comentarios
Multimedia Diari