Marina Morales guanya els X Premis Enfila el teu futur de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Amb el projecte empresarial d’un centre turístic a Masboquera

27 junio 2017 09:02 | Actualizado a 27 junio 2017 09:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El projecte empresarial “M&M Trips Study Tours”, de l’alumna Marina Morales, ha guanyat els X Premis Enfila el teu futur per a joves emprenedors, organitzats per l’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant i l’empresa municipal de promoció econòmica, IDETSA, amb la col·laboració d’Alpiq, l’associació d’empresaris i l’associació de comerços del municipi.

Aquest projecte planteja l’obertura d’un conjunt de cases ecologistes com a centre turístic al nucli de Masboquera per a estudiants, joves i famílies d’Alemanya. El jurat dels Premis ha valorat especialment el fet que el treball estigui “molt ben elaborat” i que tingui “possibilitats reals de finançament”.

El lliurament dels guardons, cofinançats per la Xarxa Emprèn de la Generalitat de Catalunya, va tenir lloc a principis de juny a la sala d’actes de l’institut i va anar a càrrec de l’alcalde, Alfons Garcia; del regidor de promoció econòmica, Miguel Ángel Garcés; del director de la Central tèrmica de cicle combinat Plana del Vent d’Alpiq, Gorka Gandarias; i de l’emprenedor local Tonet Sánchez, que va explicar als joves la seva experiència professional com a empresari del sector de l’oci i promotor d’esdeveniments musicals.

En aquest escenari també s’hi van donar a conèixer els noms dels guanyadors dels dos segons premis que enguany ha decidit entregar el jurat: Gemma Berenguer i Sara Garcia, pel projecte Sobre Rodes (que proposa la revalorització d’un establiment de restauració tancat a Vandellòs, per oferir noves activitats esportives); i Aroa Chacón i Maria Mayordomo, pel projecte Sala Live (una sala per a concerts exclusius a l’Hospitalet de l’Infant que donaria una nova dimensió a un establiment en funcionament).

També es va lliurar un accèssit a Daniel Romero, pel projecte “D&Reactiveted” (d’instal·lacions per a la pràctica i l’ensenyament de pilotatge de karts i motocros).

En aquesta 10a edició dels Premis Enfila el teu futur hi ha participat un total de 12 alumnes de Batxillerat de l’INS Berenguer d’Entença, que han presentat 7 projectes empresarials, vinculats als sectors econòmics de la restauració, el turisme i la innovació.

En aquests treballs han analitzat tots els aspectes de màrqueting, organització, fiscalitat, inversió real i finançament. Per fer-ho, durant el curs els estudiants han comptat amb l’ajut del professorat i del Servei d’Assessorament a Emprenedors que ofereix IDETSA al Viver d’empreses.

Entre els criteris que ha valorat el jurat, hi ha l’originalitat de la idea de negoci, les àrees de màrqueting, de producció i qualitat, d’organització i gestió, la jurídico fiscal i l’econòmica financera; així com la coherència global, la presentació formal i l’ús d’eines de comunicació com el web, el blog o el vídeo.

L’objectiu d’aquests guardons (que han consistit en un Ipad per a la guanyadora del 1r premi; tablets Samsung per a les guanyadores dels dos segons premis; i uns auriculars multifuncions per al guanyador de l’accèssit) és promoure la cultura emprenedora entres els alumnes de l’institut i ampliar el seu coneixement a altres alternatives laborals basades en el treball per compte propi, tal com ha recordat el regidor de promoció econòmica,  Miguel Ángel Garcés.

Comentarios
Multimedia Diari