Mas-Colell rebutja aturar BCN World per la proximitat del 27-S i

El conseller emplaça el nou Govern a decidir "què en fa"

19 mayo 2017 22:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha assegurat que el Govern no aturarà el projecte de BCN World per la proximitat de les eleccions del 27-S. En resposta a una interpel·lació parlamentària de la diputada d'ICV-EUiA, Hortènsia Grau, el conseller ha garantit que el futur Govern "es trobarà un projecte en marxa, de gran envergadura econòmica i amb inversors potencials", i ha dit que serà el nou executiu qui n'haurà de decidir el seu futur. Grau ha constatat que, amb la retirada de Veremonte, l'executiu té una oportunitat per fer marxa enrere i "repensar" el projecte. "Un Govern que està en crisi, trencat i a finals d'un mandat, no pot deixar una hipoteca", ha reblat la diputada.

El Govern no paralitzarà el projecte que preveu la instal·lació de diversos complexos turístics integrats al CRT de Vila-seca i Salou, a tocar de PortAventura, per la proximitat de les eleccions del 27-S. "El què no farem és aturar-ho, deixar-ho córrer i deixar-ho pel proper Govern perquè hi hagi unes eleccions. No sé qui governarà el proper mandat, i si vol agafar el projecte i llençar-lo per la finestra serà la seva decisió, però es trobarà damunt la taula tota la feina que s'ha fet", ha defensat aquest dijous al vespre al Parlament el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell.

Després de fer un repàs cronològic del projecte, el conseller ha recordat que preveuen presentar a informació pública a mitjans de juliol el Pla Director Urbanístic i s'ha mostrat "optimista" pel que fa als tres inversors -Melco, Hard Rock i Grup Peralada- que es mantenen dins el projecte. Mas-Colell ha apuntat també que els costos d'urbanització del projecte es carregaran als inversors i ha defensat que l'opció de compra dels terrenys signada amb 'la Caixa' no ha suposat cap despesa per a la Generalitat.

El conseller ha garantit que els metres quadrats d'edificabilitat residencial seran "els mateixos" que els que preveu la normativa vigent "aprovada pel tripartit". Mas-Colell ha insistit que el projecte serà molt positiu per a la indústria turística del territori, que crea riquesa i llocs de treball. "Els projectes importants passen per incidències, anades i tornades, i corbes, però van avançant, i un exemple és el què va passar fa 20 anys amb PortAventura", ha manifestat.

Per la seva banda, la diputada d'ICV-EUiA, Hortènsia Grau, ha demanat al Govern que aprofiti la comissió parlamentària sobre BCN World per i fer marxa enrere sobre la rebaixa de la taxa del joc o limitar el creixement urbanístic a uns usos turístics i no residencials. "Si ens volem especialitzar en turisme de negocis no entenem per què s'han de fer habitatges", ha exclamat. Per aquest motiu, la diputada ha demanat aprofitar "l'oportunitat" que suposa la retirada de Veremonte per "repensar" el projecte.

Grau també ha acusat el Govern d'haver mentit des que es va aprovar el projecte. "Deien que no caldria modificar el plantejament urbanístic ni caldria canviar la legislació sectorial. També van dir que es crearien 20.000 llocs de treball, que van acabar rebaixant-se a 12.000 i a dia d'avui no se sap si finalment se'n crearà cap", ha exposat. Grau ha criticat que el Govern va aprovar el projecte gràcies al PSC, amb un consens "pírric", i ha denunciat que BCN World busca "maximitzar" els beneficis privats i s'ha convertit en "un tracte de favor" a 'la Caixa'.

Comentarios
Multimedia Diari