Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Més de 60 inscrits han seguit les classes de català a l’Hospitalet de l’Infant

Alumnat i parelles lingüístiques celebren el final de curs en un acte participatiu en què exposen les seves curioses autobiografies lingüístiques.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Grup de parelles de català de L'Hospitalet de l'Infant.

Grup de parelles de català de L'Hospitalet de l'Infant.

El dia 23  de maig per la tarda a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere ha tingut lloc l’acte de cloenda dels cursos de català i del Voluntariat per la llengua que promouen l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL).

La festa ha consistit en intervencions diverses d’alumnes dels nivells Bàsic 2, Intermedi 2 i Suficiència 2, que han llegit o explicat les seves curioses autobiografies lingüístiques i ens han donat detalls i anècdotes sobre quina ha estat la seva primera llengua, com han après les altres que saben, quin va ser el primer contacte amb el català...

També hi han participat Anna Saperas, directora del CNL, i Núria Ortiz, regidora d’Ensenyament,  que ha tancat l’acte.

En aquest curs acadèmic, a l’Hospitalet s’han organitzat sis cursos de català, dos adreçats a persones que no parlaven en català (B1 i B2) i quatre per a persones que ja hi parlaven però que volien millorar el seu nivell parlat i escrit (I1 i I2 i S1 i S2) que han tingut un total de 83 inscrits. Aquests cursos els ha impartit Magda Aragonès, tècnica de normalització lingüística del CNL.

A més, s’ha continuat treballant en el programa Voluntariat per la llengua. Concretament s’han format 18 parelles lingüístiques, que s’han trobat una vegada a la setmana durant 10 setmanes per parlar en català mentre feien qualsevol altra activitat, i s’hi han adherit deu establiments del municipi: Stand Up Paddle Surf Arenal, Sol Solet, Monpharma Parafarmàcia, Fast & Clean, Siurell SCP, Sports Scorpio, Ignis Gym, Electrodomèstics Zambudio, Massatges i Estètica DIDO, i 7 Moments i Espais.

S'han impartit cursos de català i s'hi ha inscrit gent que no el parla i altres que volen millorar el nivell

L’adhesió d’aquestes botigues ha estat arran de la difusió que n’han fet l’Associació de Comerços de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors i l’Associació de Restauració i Hoteleria de la Vall de Llors, amb qui el CNL va signar uns convenis al març.

Aquest estiu el programa Voluntariat per la llengua, al qual es pot participar també virtualment per videoconferència, continua i qui hi estigui interessat s’hi pot inscriure emplenant el formulari que hi ha a vxl.cat.

De cara a la tardor, Ajuntament i CNL ja preparen una nova oferta de cursos, que es preveu que inclogui, en aquesta ocasió, els nivells B3, I3 i S3, que permetrien a l’alumnat de tots tres grups obtenir el certificat oficial dels nivells A2 (A bàsic), B2 (Intermedi) i C1 (suficiència) del Marc Europeu Comú de Referència.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 97 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

Temas

Comentarios

Lea También