Més d’una setantena de famílies de Roda de Berà van completar el Passaport verd al 2021

Tant les que ho van aconseguir com les que no, tenen una nova oportunitat aquest any. Hauran de passar per l’Ajuntament a buscar el nou Passaport verd.

09 enero 2022 13:00 | Actualizado a 13 enero 2022 12:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament va posar en marxa a principis de 2021 la campanya per fomentar l’ús de la Deixalleria i premiar els ciutadans més compromesos amb el medi ambient amb un descompte en el seu rebut de la brossa de l’any següent.

Aquest descompte de fins a un 10% en la taxa de la recollida d’escombraries domèstiques per ús freqüent de la Deixalleria s’ha mantingut en les ordenances de 2022, per continuar fomentant el reciclatge dels residus, sobretot dels més voluminosos, i premiar els titulars d’habitatges que durant l’any hagin usat el servei de la Deixalleria.

Durant el 2021 150 persones van anar a l’Ajuntament a recollir el seu Passaport verd, i d’elles un total de 72 el van aconseguir omplir: 67 famílies amb els onze segells, per obtenir el 10% de descompte, i 5 van arribar fins a la meitat, omplint-lo amb cinc segells, i van sol·licitar el 5% de reducció en el seu rebut d’aquest any.

Tant les famílies que el van omplir com aquelles que no van fer prou aportacions a la Deixalleria, tenen una nova oportunitat aquest any. Han de fer entre cinc i deu visites durant tot l’any, amb residus de més de 5 quilos de pes per aportació. El Passaport verd de 2021 ja no té validesa i tothom ha de passar per l’Ajuntament a buscar-ne el nou document de 2022.

Entre els residus que es poden portar trobem tots aquells que no disposen de contenidor a la via pública: tot tipus de voluminosos, com mobles, electrodomèstics, andròmines, matalassos, etc.; aparells informàtics, bateries, piles, termòmetres, radiografies, pneumàtics, fluorescents, fustes, runes, restes voluminoses de poda, pintures i dissolvents, ceres i betums, tòners, envasos de fitosanitaris, càpsules de cafè o joguines velles. La iniciativa no inclou tots aquells residus que, tot i que també es poden portar a

la Deixalleria, com el paper i cartró, els envasos de vidre, els envasos lleugers, la roba o l’orgànica, ja existeixen al carrer contenidors destinats a la seva gestió.

Cal recordar que el 5 o el 10% de descompte en la taxa de la recollida d’escombraries és també acumulable al 25% de reducció del qual ja es beneficien les famílies que compleixen els requisits contemplats a l’ordenança segons la renda familiar. Així, les famílies que durant l’any facin ús de la Deixalleria i a més compleixin els requisits de baixa renda familiar, podran aconseguir fins a un 35% de reducció en la taxa de l’any 2023.

Comentarios
Multimedia Diari