Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Més oportunitats a Delft

La veïna d'Altafulla Carme Pons està afincada als Països Baixos per obrir-se portes en l'àmbit laboral i acadèmic. Ja fa nou mesos que viu a l'estranger

Maria Álvarez

Whatsapp
La Carme Pons, en una de les places de Delft, Holanda. Foto: Cedida

La Carme Pons, en una de les places de Delft, Holanda. Foto: Cedida

La Carme Pons és d’Altafulla però actualment es troba a la ciutat de Delft, entre les ciutats de Rotterdam i La Haya, als països baixos. Després de conèixer diferents ciutats ha decidit assentar-se a la ciutat d’Holanda i començar una nova vida. Després d’estudiar biotecnologia a la Universitat de Barcelona (UB), va veure que les seves oportunitats acadèmiques a la ciutat comtal no eren molt àmplies, per això va interessar-se per realitzar un màster a la Universitat Life Science and Technology de Delft.

La jove de 22 anys veia que les oportunitats per estudiar la seva especialitat eren escasses, i encara més les possibilitats de trobar feina. Aquest fet va dur la Carme a la situació d’avui, portar més de 9 mesos fora del seu país, coneixent noves cultures i obrint la seva ment. Aquest nou pas va emprendre’l sola, després de tenir petites experiències de menys de dos mesos en un parell de ciutats per aprendre la llengua. Aquest cop ha estat un nou repte, on ens explica que l’adaptació ha estat difícil i dura. Els seus pitjor enemics: el clima i la cultura; són elements completament diferents al nostre país, assegura. Les ajudes que ha tingut la Carme per poder adaptar-s’hi millor han estat gràcies a les persones que ha conegut, les quals li han ensenyat les tradicions i les millors maneres per integrar-se a la nova societat amb més comoditat.

Millor qualitat de vida

Les oportunitats i les grans possibilitats que es troben en aquest país l’han captivat. Explica que «pràcticament pots fer tot el que vulguis, si tens una idea i la proposes segur que pots dur-la a terme». En canvi, troba com a defecte l’horari de les botigues, ja que totes tanquen a les cinc de la tarda i condiciona molt el dia a dia, ja que la seva rutina normalment és estar a la universitat fins més tard.

La seva experiència a l’estranger li ha aportat grans vivències, on destaca l’oportunitat de fer Interrail des de Suïssa, «va ser impressionant, la sensació de llibertat que es pot arribar a tenir és indescriptible. Fins i tot em va ajudar a conèixer-me millor a mi mateixa», afegeix.

Les oportunitats laborals i la qualitat de vida que ha trobat són motiu rellevant per decidir no tornar, de moment, a casa. Valora tots els anys dedicats als seus estudis i a formar-se professionalment, i busca com a recompensa poder aportar els seus coneixements i exercir-los en unes bones condicions. Fora del seu país ha comprovat que té més oportunitats d’arribar al seu objectiu.

La Carme conflueix la seva experiència com a positiva, ja que sempre troba alguna cosa bona de tot el que viu, d’una manera o una altra. Canviar de ciutat ho defineix com un repte i està molt contenta de gaudir-ho, afirma que l’ha ajudat a conèixer-se molt millor personalment i a obrir la seva ment. Però, sens dubte, valora com a rellevant el poder de superació, «venint d’un país amb un clima tan privilegiat, igualment en el tema cultural, els primers mesos són molt difícils», explica. Això ha fet augmentar la fortalesa de la Carme fora de casa i la força per seguir endavant.

El futur no és una preocupació per a la jove altafullenca. El que vol és gaudir el moment que li queda en aquesta ciutat dels Països Baixos i prefereix no pensar en el dia de demà.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También