Miami corre per la Fundació Josep Carreras

El balanç de l'acte solidari de diumenge és de prop d'un centenar de donacions de sang i una trentena de medul·la

19 mayo 2017 16:43 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La jornada solidària a favor de la donació de medul·la òssia, que l’Ajuntament de Mont-roig ha organitzat aquest diumenge passat a la platja Cristall de Miami Platja –coincidint amb la segona cursa atlètica Crema Torrons–, ha sigut un èxit de participants i també per les xifres de donacions assolides a les unitats mòbils del Banc de Sang i Teixits que s’hi van desplaçar.

El recompte fet ahir és el següent: 93 persones van donar sang i 29 es van fer donants de medul·la òssia, una xifra considerada com a molt important pels organitzadors, ja que hi ha un dèficit important en aquests moments amb les reserves a tot Catalunya a un nivell molt baix.

Els organitzadors també destaquen el fet que 28 de les persones que van fer donació de sang ho van fer per primer cop i també van destacar la xifra tan important de donants de medul·la. «A Miami Platja la mitjana de donacions de sang és de 50 persones i la de donants de medul·la és pràcticament inexistent. Per aquest motiu cal valorar encara més les dades de donants d’aquest diumenge», explica Gloria Vargas, delegada a Miami Platja del Banc de Sang, que ha afegit que la ciutadania va respondre i per això es mostren disposats a organitzar l’any vinent una altra jornada solidària de característiques similars.


Cursa Crema Torrons
La jornada solidària, que també va recaptar fons que es lliuraran a la Fundació Josep Carreras, es va fer coincidint amb la segona edició de la cursa atlètica Crema Torrons, una competició que va reunir prop de 350 atletes que van particular en les curses de cinc quilòmetres, deu quilòmetres i les dues competicions infantils que van tenir lloc pel passeig marítim i pel passeig Mediterrani.

Paral·lelament a les curses, hi va haver una sèrie d’actes com ara una sessió de ball zumba; una venda d’objectes de segona mà per part de l’associació Mitjanit per recaptar fons per la Fundació Carreras; inflables pels més petits i servei de bar per tots els assistents que es van acostar a la Platja Cristall.

L’acte va comptar amb el suport de prop d’un centenar de voluntaris que van ajudar en el muntatge i el correcte funcionament de tota la jornada, i també la col·laboració de l’associació Mitjanit, els Pallapupes i diverses empreses del municipi i d’altres localitats de la Costa Daurada. En els pròxims dies es farà el recompte final dels ingressos de la jornada i es lliurarà el xec amb els diners recaptats a la Fundació Josep Carreras.


Els guanyadors
D’altra banda, el guanyador de la cursa Crema Torrons en la categoria de 10 quilòmetres va ser l’atleta José Manuel Bieito, amb un temps de 33 minuts i 12 segons. En categoria femenina la guanyadora va ser Meritxell Bonet, de Lleida, amb un temps de 41 minuts i 54 segons.

La victòria dels 5 quilòmetres va ser per Óscar Martínez Larios de Calafell amb un temps de 17’30’. En categoria femenina, va guanyar la reusenca Isabel Jiménez (21’34”). En total hi van participar en les dues curses 262 atletes. La matinal es va acabar amb dues curses de promoció per nens de 0 fins a 12 anys en la qual hi van córrer prop de setanta nens.

Comentarios
Multimedia Diari