Millo acusa l'alcalde de Torredembarra d''ofendre' la senyera i li reclama que la posi al costat de l'espanyola

El delegat del govern diu que s'està 'incomplint' la llei de banderes i ha instat a 'rectificar'

19 mayo 2017 16:44 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha acusat l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, d’estar “ofenent” la senyera per situar-la per sota de l’espanyola i li ha reclamat que la col·loqui al costat d'aquesta com indica la llei de banderes. En una entrevista a l’ACN, Millo ha dit que el batlle està “incomplint” aquesta normativa i per això l’ha instat a “rectificar i mostrar el respecte corresponent a la senyera”. Millo ha criticat així la decisió personal de Rovira de penjar la senyera sota la bandera espanyola per reivindicar la llibertat del poble català i com a símbol de rebuig a la “submissió”, agafant com a inspiració l’època de les batalles navals, tal i com ell va explicar.

L’alcade va retirar el passat 4 de gener l’estelada de l’Ajuntament i hi va col·locar una bandera espanyola acatant així la sentència judicial del jutjat contenció número 1 de Tarragona arran d’un contenciós interposat per la Delegació del govern espanyol a Catalunya. Rovira va penjar personalment la bandera espanyola i va decidir penjar l’estelada per sota.

Davant d’aquesta actuació, Millo ha criticat l’actuació del batlle i ha dit que la senyera “ha d’estar al lloc que li correspon segons la llei” i ha afegit que aquest “no és a sota sinó al costat” de l’espanyola. “Ho hauria de saber i corregir. No em sembla correcte que sigui un alcalde qui estigui ofenent la senyera catalana”, ha declarat.

Comentarios
Multimedia Diari