Mont-roig elabora un document que recull les mesures executades des de l’inici de l’emergència sanitària

S’han posat en marxa més de 40 mesures i accions específiques per tal d’ajudar a les empreses locals i als veïns i veïnes a fer front a la Covid-19

12 mayo 2020 16:42 | Actualizado a 12 mayo 2020 17:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Coincidint amb l’entrada de la fase 1 de la desescalada i les sessions de debat per a la creació d’un pla de xoc de recuperació econòmica i social del municipi, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha publicat un document que recull les mesures extraordinàries que el consistori ha posat en marxa des de l’inici de l’emergència sanitària. Es tracta de més de 40 accions que s’han implantat les darreres setmanes per ajudar a les empreses locals i a les famílies del municipi a fer front a la crisi de la Covid-19.

Per fer-ho possible, les diferents àrees i serveis municipals s’han reestructurat per posar en marxa noves accions que comprenen mesures de suport social, de suport econòmic i altres mesures importants relatives a l’administració oberta i al control o neteja de la via pública.

En l’àmbit social, s’ha dissenyat un programa de seguiment a la gent gran del municipi, s’ha creat una xarxa de voluntariat veïnal i s’ha reforçat la col·laboració amb altres entitats i organismes d’ajuda social i d’atenció a la salut. També s’han pres mesures d’acompanyament a altres col·lectius vulnerables i als infants, així com diverses activitats per amenitzar el confinament de la resta de veïns i veïnes.

Pel que fa a l’àmbit econòmic, s’ha reduït la càrrega econòmica de les famílies mitjançant l’ajornament i suspensió del pagament dels tributs municipals i s’han adoptat una sèrie de mesures dirigides a contrarestar els efectes negatius que aquesta crisi està provocant en el sector turístic i en els comerços i les empreses locals.

També s’han implantat altres mesures importants relatives a l’espai públic, com l’increment de controls policials i conscienciació ciutadana, el tancament d’equipaments o la desinfecció de carrers i la recollida de residus. Finalment s’ha fet un esforç per mantenir l’administració oberta, posant especial èmfasi en l’atenció a la ciutadania i l’adaptació a les noves mesures.

Comentarios
Multimedia Diari