Mont-roig instal·la caixes per ocells i ratpenats

S’instal·len 220 caixes niu per a mallerengues i 20 caixes de ratpenats per combatre les plagues d’insectes amb mètodes ecològics

09 abril 2019 11:58 | Actualizado a 09 abril 2019 12:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’ajuntament instal·larà les caixes en diferents punts estratègics del municipi per fer front a l’augment de la processionària del pi, el mosquit tigre i la mosca negra amb l’assessorament del GEPEC.

L'objectiu és augmentar la presència de depredadors naturals d'aquestes plagues, com la mallerenga blava, la mallerenga carbonera, el pardal i diferents espècies de ratpenats, per reforçar la lluita natural i ajudar a regular la població d’aquests insectes.

La ubicació i col·locació de les caixes ha comptat amb els consells i instruccions del GEPEC, per garantir un millor percentatge d’ocupació. Les caixes són marcades i geolocalitzades per tal de poder fer-ne un seguiment i manteniment posteriors.

Els ratpenats són uns grans devoradors de plagues i són molt actius durant els mesos de més calor. Un sol ratpenat pot arribar a capturar fins a 400 insectes en una sola nit. Amb la instal·lació dels refugis afavorim les poblacions d’aquests animals i contribuïm a la seva conservació.

Comentarios
Multimedia Diari