Mont-roig intensifica la desinfecció de carrers i zones de pas per minimitzar els riscos del coronavirus

L’operatiu que s’ha posat en marxa està integrat pel personal de l’empresa municipal Nostreserveis i per Secomsa

01 abril 2020 18:09 | Actualizado a 01 abril 2020 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp intensifica aquests dies la desinfecció dels carrers i les principals zones de pas dels veïns i veïnes per minimitzar els riscos del coronavirus. Aquestes tasques, que es porten a terme seguint els protocols estrictes que ha fet arribar Sanitat, les estan executant els operaris de Secomsa i de Nostreserveis. El personal de les dues empreses efectua les tasques de desinfecció en els nuclis de Mont-roig i de Miami Platja i també a les urbanitzacions, principalment a les zones de contenidors d’escombraries i en alguns carrers principals.

El personal tècnic de Secomsa i de Nostreserveis amb un camió cuba va regant els carrers al mateix temps que un operari a peu va regant els espais de vianants. Aquesta tasca es realitza als llocs on hi pot haver més afluència de gent, tals com les voreres i pàrquings de supermercats i establiments d’alimentació, benzineres, centres mèdics, farmàcies, instal·lacions municipals obertes, etc.

D’altra banda, es realitza el reg a pressió amb hidronetejadora de totes les àrees de recollida selectiva, tant les soterrades com les de superfície. Aquesta tasca consisteix a desinfectar amb una solució d’aigua barrejada amb hipoclorit sòdic (lleixiu) totes les parts dels contenidors que són susceptibles d’entrar en contacte directe amb els usuaris, és a dir, tapes i manses en profunditat i de manera més superficial la resta d’àrees.

Finalment, es procedeix a la desinfecció a l’espai públic de tot aquell mobiliari urbà que la ciutadania pot tocar amb les mans, com ara baranes i papereres. Aquestes tasques es van fent de manera rotativa als nuclis de Mont-roig i de Miami Platja i també en algunes zones de les urbanitzacions.

Agraïment als pagesos

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp també vol agrair la predisposició d’alguns pagesos del municipi que havien ofert la seva maquinària per col·laborar amb aquesta desinfecció. Finalment, els responsables del dispositiu han considerat que, de moment, no és necessària aquesta col·laboració perquè ja es disposa de suficient material i personal per desinfectar les zones que recomana Sanitat.

Nostreserveis segueix treballant

D’altra banda, l’empresa Nostreserveis, a banda de les tasques de desinfecció abans esmentades, continua operant al municipi amb altres activitats imprescindibles, com el manteniment de l’enllumenat públic als llocs necessaris, el repartiment de les targetes moneder a les famílies amb beca de menjador o qualsevol altra tasca que s’estimi necessària.

Comentarios
Multimedia Diari