Mont-roig: la TapaFira canvia el recinte firal pels carrers del poble

Una de les principals novetats de la 138 edició de la Fira és el canvi de format d’aquesta degustació gastronòmica, que comptarà amb la participació de nou establiments

31 julio 2019 06:50 | Actualizado a 01 agosto 2019 11:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Mont-roig del Camp encetarà aquest proper dijous la 138 edició de la Fira, que s’allargarà fins diumenge 4. Ahir al matí a la plaça Miramar, l’alcalde, Fran Morancho, i la regidora d’Impuls Econòmic i Turisme, Yolanda Pérez, van presentar la principal novetat d’enguany: una ruta de tapes que comptarà amb la participació de 9 establiments.

L’organització ha decidit canviar el format de La TapaFira, la degustació que es feia cada any al recinte firal, i convertir-la en una ruta pels carrers del nucli de Mont-roig amb l’objectiu de dinamitzar la zona i donar a conèixer els locals participants i la seva oferta gastronòmica. Així ho apuntava l’alcalde, que va destacar que aquest canvi «ajudarà» a que els turistes i residents de municipis veïns coneguin els negocis que hi ha al poble. Per la seva banda, la regidora va assegurar que aquesta primera edició «ha estat un èxit de participació».

La ruta tindrà un preu de 2,5 euros que inclourà una tapa elaborada i una beguda a escollir entre cervesa, vi o aigua. La carn estarà present en algunes propostes com costella de porc caramel·litzada amb salsa i patates; pit de pollastre arrebossat de triturat de moresc torrat amb salsa de mostassa o patata amb aleta cruixent de ceba crispi. També hi haurà plats frescos com esqueixada de bacallà; amanida de taronja, ceba i tomàquet; noodles de verdura de temporada i ensaladilla de gambes sobre llit de blat amb fruita tropical. Altres plats seran la sípia amb salsa de taronja, mostassa i mel i un original pa polar farcit de sobrassada, brie, pinyons, pernil, formatge blau, paté i prunes. Nou tapes que estaran elaborades amb productes de proximitat.

Els establiments participants són: Lucciano’s Pizza&Café, La Bàscula, Ca l’Anton, Mónica, restaurant Mas d’en Romeu, el Pati de la Granota, Nou Bar Martí, Awa Fish Bar i Taperia Can Tabares. A més les persones que facin 5 tapes o més de la ruta tindran premi directe per part de l’organització. Per altra banda, els clients que omplin les butlletes que trobaran als locals entraran al sorteig de 9 àpats per a dues persones en aquests locals del municipi.

Fira multisectorial

Una altra novetat de la Fira serà la zona multisectorial que comptarà amb empreses de la zona i establiments locals que vulguin promocionar els seus productes. Un espai que s’habilitarà al recinte firal, que enguany tornarà a comptar amb l’espai gastronòmic La Cullerada, on es podran degustar i comprar diversos productes d’alimentació. Per segon any consecutiu, s’organitzarà el concurs de cuina que es farà diumenge a les 19 hores.

Comentarios
Multimedia Diari