Mor Esmond Saqui, 'L'Oncle Kirk', el conegut locutor de jazz al Penedès

Va destacar pel seu programa ´catajazz´

19 mayo 2017 20:14 | Actualizado a 20 julio 2017 08:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Divendres passat, 12 de febrer, va morir als 65 anys el conegut locutor del Penedès Esmond Saqui, que va destacar pels seus programes de Ràdio l’Arboç. Saqui va patir una aturada cardíaca al seu domicili de Wiltshire, al sud d’Anglaterra.

Esmond Saqui (amb el sobrenom d’Oncle Kirk, en referència al seu músic de jazz preferit Roland Kirk), era una de les veus més conegudes de l’espectre radiofònic musical del Penedès i el conductor del programa Catajazz, un dels espais amb més prestigi de Ràdio l’Arboç, que s’emet els dissabtes a les 15.00 i els diumenges a les 18.00.

En antena des de l’any 2005, Esmond Saqui ha conduït un total de 363 Catajazz. El Catajazz pòstum va ser gravat el 14 de gener de 2016. Ràdio l’Arboç emetrà un programa d’homenatge aquest dissabte 20 i diumenge 21 de febrer de 2016 a l’hora habitual de Catajazz, i, a partir de la setmana vinent es reposaran tots els Catajazz des del primer.

 

Va maridar jazz i vi

Esmond Saqui era un apassionat del jazz, del blues, del rock i de les músiques del món. Feia més de 30 anys que vivia a Catalunya i passarà a la història per ser el pioner en parlar de la relació i el maridatge entre el jazz i el vi, en un moment que al Penedès no es coneixia aquest concepte, que més tard es va generalitzar.

Saqui també era fotògraf i consultor expert sobre vins, amb una àmplia col·lecció de referència amb més de 10.000 d’imatges de cellers i vinyes de tot el món. A més, va exercir de mestre d’anglès per a equips executius i tècnics d’importants multinacionals del sector del vi, automoció, moda i telecomunicacions.

La mort del locutor ha consternat als veïns de l’Arboç en especial i a molts del Baix Penedès que el coneixien i el tenien com a referent.

Comentarios
Multimedia Diari