Mossos recorden que sobrevolar PortAventura o el Camp Nou amb drons està prohibit

Demanen formació per poder actuar quan els drons es fan volar en espais vetats per seguretat, com PortAventura o el camp del Barça

19 mayo 2017 15:25 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME) assegura que ja fa temps que "molts companys ens fan arribar informació de que cada vegada es produeixen més situacions de perill amb drons en nuclis urbans o en llocs on no es poden fer volar, com el camp del FC Barcelona, per sobre del parc d'atraccions de Port Aventura, per sobre de comissaries i un llarg etc."

Queda clar que és un tema que anirà en augment, ja que aquests aparells són molt populars, cada vegada són més fàcils de comprar i tenen una millor autonomia de vol i prestacions.

El que es troben els Mossos és que molts dels usuaris no tenen coneixement de la normativa d'ús dels drons. "Cal recordar que molts porten càmeres incorporades, provocant també problemes de privacitat si se'n fa un mal ús", diuen. 

Des del SME consideren que "els policies no tenim instruccions clares ni formació adient per actuar en conseqüència davant d'aquestes infraccions, ni se'ns ha donat la formació respecte a PNT (procediments de treball)". Aquesta queixa la fan arribar, asseguren, "els companys que es troben amb aquesta problemàtica in situ, especialment de Seguretat Ciutadana".

Per aquest motiu demanen per escrit que es doni les ordres oportunes per tal que es donin instruccions clares i formació especialitzada als agents de com actuar davant infraccions amb drons.

Comentarios
Multimedia Diari