Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Muntanyes de la Costa Daurada presenta una xarxa de 400 quilòmetres de camins per impulsar el senderisme a la zona

Es tracta d'un projecte de dinamització turística del Patronat de Turisme del Baix Camp

ACN

Whatsapp
Panoràmica de les muntanyes de la Costa Daurada. Foto: ACN

Panoràmica de les muntanyes de la Costa Daurada. Foto: ACN

El Patronat de Turisme del Baix Camp ha presentat, a través de la marca Muntanyes de la Costa Daurada, una xarxa de més de 400 quilòmetres de camins -degudament senyalitzats- per impulsar el senderisme als municipis d'interior de la comarca. Segons Jordi Gomà, tècnic de turisme del patronat, és un projecte de "dinamització turística, econòmica i social" que vol esdevenir un revulsiu pel territori. També ha detallat que han apostat pel senderisme perquè és una activitat "transversal", que "pot ajudar a desenvolupar altres àmbits del turisme com ara allotjaments, restaurants o visites a patrimoni cultural". La inversió, de 220.000 euros, ha estat finançada pels fons FEDER i la Diputació de Tarragona.

El projecte ha consistit, d'una banda, en la recuperació de camins tradicionals entre els pobles -amb les pertinents tasques de millora, neteja i desbrossat- i, de l'altra, en la senyalització d'aquesta xarxa. Des del patronat han actuat en 250 quilòmetres i hi han integrat també altres itineraris, com GR i PR, per arribar a un total de 420 quilòmetres. D'aquesta feina n'ha resultat "una xarxa ben senyalitzada", ha assegurat Gomà, "per on la gent pot transitar de punta a punta de les muntanyes".

A més, s'han creat una sèrie de propostes concretes dins de la xarxa: "setze d'un dia, quatre de cap de setmana i una de cap de setmana", ha especificat el tècnic, entre excursions per fer a peu i en BTT. D'aquesta manera "hi ha rutes molt planeres, que pot fer qualsevol persona amb nens petits o gent gran", ha explicat Gomà, i també "rutes més exigents que necessiten una certa preparació".

Tot plegat s'ha finançat amb 220.000 euros de fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) i de la Diputació de Tarragona. Uns 90.000 s'han destinat als treballs de recuperació de camins en si, mentre que la resta s'ha dirigit a una potent campanya de comunicació. Segons ha exposat Jordi Gomà es crearà una pàgina web, material de seguiment de les rutes, com ara diversos mapes, es faran campanyes en mitjans i també es realitzarà una aplicació per a dispositius mòbils.

Finalment el tècnic ha manifestat la seva voluntat d'arribar més enllà del públic català o de la resta de l'estat espanyol. "Anirem a fires especialitzades en senderisme i turisme actiu per buscar touroperadors", ha dit, amb els ulls posats, sobretot, en el mercat francès, anglès, alemany i holandès.

La presentació d'aquest projecte s'ha realitzat aquest cap de setmana a Lleida, en el marc del 2n Saló de l'Esport i Turisme de Muntanya.

Muntanyes de la Costa Daurada

Les Muntanyes de la Costa Daurada se situen a la part interior de la comarca del Baix Camp, a prop de les ciutats de Reus i Tarragona i de destacats nuclis de turisme de platja i de lleure, com Salou, Cambrils, la Pineda, Miami Platja o l'Hospitalet de l'Infant. Aquesta zona muntanyosa encadena un seguit de serralades (Llaberia, l'Argentera i Prades) que abracen el litoral d'oest a est. La zona de muntanya de la Costa Daurada ofereix nombrosos atractius per al turisme familiar, d'aventura, cultural o gastronòmic, i es tracta d'una oferta cada cop més coneguda.

Temas

  • COSTA

Comentarios

Lea También