Más de Costa

Neix a Vila-seca un nou local destinat a usos culturals

El Ball de Diables farà ús de l'Espai Bagà, ubicat a l’antiga seu de l’Associació de Veïns del Barri del Colomí

Cristina Sierra

Whatsapp
L’Espai Bagà, situat al barri del Colomí, obrirà portes el dijous 29 de juliol. Serà un nou espai per a les entitats locals. FOTO: Pere Ferré

L’Espai Bagà, situat al barri del Colomí, obrirà portes el dijous 29 de juliol. Serà un nou espai per a les entitats locals. FOTO: Pere Ferré

En el marc de la Festa Major d’Estiu, l’Ajuntament de Vila-seca inaugurarà dijous 29 de juliol el nou Espai Bagà, un local destinat a usos culturals. El consistori ha fet una inversió de 70.000 euros per adequar l’antiga seu de l’Associació de Veïns del Barri del Colomí, de 132 m2, i transformar-la en una nova proposta pensada per donar resposta a les necessitats de les entitats festives del municipi.

La regidora de Cultura, Coneixement i Relacions Cíviques, Manuela Moya, confirma que aquest espai estarà vinculat al Ball de Diables de Vila-seca, que ja n’estaven fent ús de forma provisional abans de la remodelació. 

«No tindran l’ús exclusiu del local però sí que en faran un ús intensiu. Amb aquestes obres s’han fet uns nous vestidors, lavabos adaptats i un espai per poder guardar la roba i el seu material», diu la regidora, que afegeix que aquesta millora s’ha fet de manera dialogada i recollint les peticions de l’entitat, que a partir d’ara comptarà amb aquesta nova seu. 

L’objectiu del consistori és que l’Espai Bagà sigui un lloc que doni resposta a totes aquelles necessitats que tinguin les entitats vila-secanes, per exemple, quan es faci una trobada amb colles de fora del municipi o altres actes que requereixin utilitzar els vestuaris. «És un local que està al servei de les associacions i de les diferents activitats culturals que vagin sorgint. És un equipament singular per la seva història i pel seu nou ús cultural», manifesta. 

Moya també afegeix que el nom de l’espai va ser una proposta de la comissió per visibilitzar el vincle de Vila-seca amb el municipi de Bagà, al Berguedà, dos localitats agermanades oficialment des de 1993 per la Llegenda del rescat de les cent donzelles.

Les persones que vulguin visitar l’Espai Bagà, situat al carrer de l’Hort del Pep, podràn fer-ho a partir de les 18 hores del dia 29 de juliol amb les portes obertes. A les 20 hores es farà la inauguració oficial a càrrec de les autoritats locals. 

Aposta per la cultura

Manuela Moya també destaca la feina que s’ha fet des de la regidoria de Cultura en aquest any i mig per mantenir i posar en marxa els actes culturals en una època complexa marcada per les restriccions per fer front a la Covid-19. «Creiem que la cultura és un suport importantíssim a les nostres vides. Malgrat la pandèmia hem pogut engegar les visites al Castell i s’han impulsat noves iniciatives. Hem apostat clarament per la cultura, sempre amb totes les mesures corresponents per demostrar que la cultura és segura i que es poden continuar fent activitats amb totes lea garanties», apunta la regidora. 
 

Temas

Comentarios

Lea También