Neus Faiges i Gessamí Caramés de Cambrils, millors cuineres

Van guanyar el concurs de joves cuiners De la Mar als Fogons de les 13es Jornades de la Galera

19 mayo 2017 16:12 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Neus Faiges Gargallo i Gessamí Caramés Nuñez de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils van guanyar el primer i segon premi del concurs de joves cuiners De la Mar als Fogons de les 13es Jornades de la Galera.

Faiges ha cuinat un caneló cítric de galera confitada a la baixa temperatura, amb el seu consomé i l’essència de tota la vida. Per la seva part, Caramés va captivar al jurat amb un petit four de galera.

Un grup d’experts va seleccionar els 8 semifinalistes d’entre totes les receptes amb galera rebudes. Els participants escollits van haver d’elaborar les seves propostes gastronòmiques davant d’un jurat format per experts de sector de la restauració. Després les han exposat davant de dos jurats formats per experts del gremi i persones representatives de la societat cambrilenca.

Els concursants, d’entre 16 i 26 anys, van haver de preparar les receptes amb una cistella d’ingredients bàsica que va proporcionar l’organització, a la que podien afegir fins a 6 ingredients més.

Estudiants

El concurs està adreçat a estudiants de cuina i direcció de cuina reconeguts pel Departament d’Educació de la Generalitat i a ajudants de cuina que treballin o hagin treballat en algun restaurant de Cambrils.

Els vuit semifinalistes seleccionats enguany provenien de diferents centres d’ensenyament de Sitges, Terrassa, Benicarló, Calella, Barcelona, Tortosa i Cambrils. Els finalistes i els professors de cada centre han guanyat una inscripció gratuïta al taller participatiu Tu ets el mestre de la nostra cuina, organitzat per la Fundació Alicia, per aprendre, practicar i compartir coneixements amb els seus experts. També inclou la visita guiada a totes les instal·lacions del Món Sant Benet, així com l’entrada a la Cuina del Complex, reservada per visites molt limitades.

Però sobretot el premi és un reconeixement a l’esforç de tots els participants que s’estan formant en el sector.

Comentarios
Multimedia Diari