Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Nova edició del Voluntariat per la llengua a Cambrils

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) busca nous participants i prepara noves activitats per a voluntaris i aprenents

Diari de Tarragona

Whatsapp
Voluntariat per la llengua a Cambrils.

Voluntariat per la llengua a Cambrils.

Coincidint amb l’inici dels cursos de català per a adults del segon quadrimestre, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus Miquel Ventura posa en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua (VxL) a Cambrils, una iniciativa que promou l’ús de la llengua catalana en àmbits quotidians amb la formació de parelles lingüístiques.

Els voluntaris inverteixen una hora setmanal del seu temps durant deu setmanes a conversar amb l’aprenent a fi que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en català.

Voluntaris i aprenents donen vida al voluntariat lingüístic. Així, doncs, per desenvolupar el programa necessitem més persones voluntàries que parlin en català i aprenentes que fa poc que estan adoptant aquesta llengua, persones que tinguin ganes de parlar d’elles mateixes i de les seves aficions i que vulguin implicar-se en les activitats que s’organitzen des del CNL.

Les parelles d’aquesta edició es coneixeran en un acte formatiu que tindrà lloc a l’Ateneu Juvenil (av. de l’Horta de Santa Maria, 14) el dia 1 de març a les 19 h. En aquesta edició, i com a novetat, un cop passades les deu setmanes que dura el programa els participants es tornaran a trobar en una sessió de valoració per posar en comú la seva experiència i demostrar, a través d’un joc, quina parella ha arribat a conèixer-se més.

Activitats per a voluntaris i aprenents

Els integrants de les parelles lingüístiques poden participar en les activitats complementàries que el CNL organitza per a elles. Per a aquest quadrimestre es prepara un taller de poesia, l’assistència com a públic a un partit d’hoquei del Reus Deportiu i una lectura de textos sobre l’escola catalana per celebrar la Diada de Sant Jordi.

Punts d’inscripció del Voluntariat per la llengua

Les persones que estiguin interessades a participar-hi com a aprenentes o com a voluntàries poden adreçar-se al Servei Local de Català de Cambrils, situat a l’Ateneu Juvenil (av. de l’Horta de Santa Maria, 14, 2a planta), per telèfon al 977 79 26 88 o per correu electrònic a vxl.reus@cpnl.cat

Temas

Comentarios

Lea También