Noves visites guiades a la Vil·la dels Munts

El MNAT i l’Ajuntament d'Altafulla van presentar ahir el programa d’activitats de febrer, març i abril

07 febrero 2020 09:10 | Actualizado a 07 febrero 2020 09:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Entre els jaciments de la Vil·la romana dels Munts, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), que la gestiona, i l’Ajuntament d’Altafulla, van presentar ahir de forma conjunta el calendari d’activitats programades per als mesos de febrer, març i abril, per aprofundir, i en molts casos, donar a conèixer aquestes restes del món romà a casa nostra.

La coalcaldesa d’Altafulla, Alba Muntadas, va incidir en «l’estreta coordinació entre les dues administracions a l’hora de posar en valor el patrimoni arqueològic dels Munts», les restes d’una de les vil·les aristocràtiques més importants de Catalunya i del món, a la romanitat.

De fet, la col·laboració entre ambdues parts ja ve de lluny però com ha subratllat, Mònica Borrell, directora del MNAT, «cal potenciar-la per tal que els Munts sigui present en l’agenda de guies turístiques altafullenques, durant tot l’any, intensificar la comunicació i la mediació per arribar al major nombre de públic possible».

En aquest sentit, la máxima responsable del Museu Nacional Arqueològic va deixar clar que la intenció de la Generalitat de Catalunya és «seguir invertint als Munts i dur a terme les millores anunciades», que revertirán en una millor visualització de certes parts del jaciment. Un conjunt arqueològic, Patrimoni de la Humanitat, que es veurà ampliat «en el moment que integrem les termes de mar, que hi ha a peu de platja, a la zona del Fortí d’Altafulla», va declarar Muntadas.

Per a tots els públics

Les visites als Munts van dirigides al públic en general i també a les escoles, al sector turístic i a la gent gran, amb activitats pensades per a cadascun d’aquests col·lectius i bonificacions quant al preu de les entrades atenent les caractarístiques dels grups; visites guiades d’una hora de durada i que cal concretar prèviament. En destaquen les activitats dirigides a la mainada «que porten un públic familiar» i escolar per aconseguir «més possibilitats dins del currículum, treballs, crèdits de síntesis i projectes», comenta Borrell.

Regularment, cada primer diumenge de mes, de 10 a 14 hores hi ha jornada de portes obertes, que es fa extensiva enguany a la festa local del dilluns de Pasqua, el 14 d’abril i a la diada de Sant Jordi, el 23 d’abril. Cada segon diumenge de mes el MNAT ofereix un intinerari per donar a conèixer la vida de les elits romanes vora Tàrraco; el diumenge 8 de març, Caius i Faustina (personatges habituals a l’estiu) faran d’anfitrions a casa seva, per mostrar i fer participar de la vida quotidina de l’època evocada; el diumenge 5 d’abril serà el dia per descubrir com eren els jardins i el shorts romans a l’hortus experimental de la vil·la).

Conveni amb l’Hort de la Sínia

A destacar també, el conveni amb l’Hort de la Sínia, a través del qual es pot avançar que al proper mes de maig s’organitzarà un itinerari que portarà a visitar els jaciments romans i fer un tomb pel paisatge de l’entorn.

Comentarios
Multimedia Diari