Núria Batet: 'Estem il·lusionats amb la nova etapa'

Entrevista a la regidora de Cultura, Patrimoni i Festes de Torredembarra

19 mayo 2017 22:21 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

- Ha hagut d’anar a corre-cuita per tenir el Quadre a punt?

- No pas. Sí que he encapçalat les darreres reunions i tancat alguns actes per completar el programa, però el gruix de la festa ja estava definit, atès que vaig col·laborar amb l’actual alcalde, Eduard Rovira, abans de les eleccions, quan ell era el regidor responsable de l’àrea.

 

- En qualsevol cas, sobre les festes de la Torre vostè n’és una experta, oi?

- De tots és sabut que sempre he estat molt implicada en el teixit associatiu de la vila. He dirigit la Coral Santa Rosalia, fundadora del Ball de Diables, membre de Nois de la Torre, de l’Agrupació de Balls Populars. És cert que em sento molt còmode amb el paper que em toca com a regidora de Cultura; i és que, des de l’altra banda, ja hi he treballat força.

 

- Què significa per la Torre, la festa del Quadre de Santa Rosalia?

- És la festa major petita. La que manifesta el sentiment de la festa votiva, molt important per una franja d’edat, però que s’ha sabut transmetre a les generacions, com a tradició ben nostrada que és.

 

- Quin és l’origen de la festa?

- Enguany s’escau el 375è aniversari que, segons la llegenda, un pelegrí va trucar a la porta de ‘Cal Saya’ per tal de mostrar el remei a l’epidèmia que assotava el poble. La recerca del Quadre a Tarragona i la invocació de la santa haurien de posar final a la pesta, i sembla que en entrar el Quadre a la vila, el mal s’esvaí.

 

- D’entre els actes programats quins en destaca?

- Evidentment els actes centrals seran dimecres vinent: l’ofici de les 11 a la parròquia i la processó votiva, a dos quarts de vuit de la tarda. Anirà precedida del Seguici Popular i el Quadre anirà acompanyat per la Fanfara de Torredembarra. La Coral Santa Rosalia interpretarà els Villancets, amb música d’Antoni Ruano, davant de Cal Saya i a la plaça de la Vila.

 

-Hi ha també molts actes lúdics i populars, no?

- Efectivament. Avui mateix a prop de la mitjanit hi ha el concurs musical Barrakes, amb actuació del grup Ivory guanyador del concurs de l’any passat. Demà diumenge hi ha una extraordinària actuació castellera, el dimarts la cercavila amb el seguici popular infantil, a més a més de revetlles i concerts. El seguici popular de la Torre s’ha guanyat el prestigi de tota la contornada. Per això en gaudeixen vilatans, turistes i gent de la rodalia.

 

- La història d’un Quadre en un nou quadre polític...

- Sí. Estem molt contents de la festa del 15 de juliol d’enguany i il·lusionats en la nova etapa, conscients però de les moltes dificultats que tenim i que haurem de superar.

Comentarios
Multimedia Diari