Orpheus XXI, al Josep Carreras contra la leucèmia

El conjunt musical, creat per Jordi Savall, actuarà a la Gala benèfica aquest divendres, a les 21 hores

19 diciembre 2018 11:34 | Actualizado a 19 diciembre 2018 11:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Auditori Josep Carreras va presentar ahir la Gala benèfica que oferirà, aquest divendres a partir de les 21.00 h, el conjunt musical Orpheus XXI, creat pel mestre Jordi Savall. Aquest concert extraordinari, que pren el nom de Música per la Vida i la Dignitat, està destinat a benefici de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia i rep la col·laboració de l’Obra Social ‘la Caixa’, també comptarà amb una fila zero per tal d’aconseguir el màxim de fons per a la lluita contra aquesta malaltia. 

La presentació d’ahir va estar presidida per l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, acompanyat del mestre Jordi Savall; Alexis Gómez, director d’Institucions de ‘CaixaBank’ a Tarragona; Antoni Garcia Prat, gerent de la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia, i Josep M. Pujals, president de la Fundació Auditori Josep Carreras. 

En el setzè aniversari de la creació de l’Auditori Josep Carreras, Orpheus XXI oferirà aquest tradicional concert benèfic amb destinació a la lluita contra la leucèmia que duu a terme la Fundació Josep Carreras.
Orpheus XXI, creat a iniciativa del mestre Jordi Savall, està integrat per professionals i joves estudiants, tots ells músics immigrants i refugiats procedents de diversos països, essencialment de la Mediterrània.

«D’una tragèdia humana, n’hem creat una oportunitat, un conjunt musical que ens posarà en escena música que prové de diverses tradicions», en un concert on «es demostra que quan la gent s’entén fent música, els problemes desapareixen», va afirmar el mestre Savall. 

La seva proposta musical posa en valor les músiques i les tradicions de diversos països de la conca mediterrània. Un viatge que portarà el públic de l’Auditori a Armènia, Síria, el Marroc, Israel i Turquia, a través dels músics que formen Orpheus XXI, els quals «són grans professionals de la improvisació, perquè provenen de països on la música es treballa sense partitura», va recordar el mestre. 

Cal destacar que el mestre Jordi Savall oferirà un concert a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca el proper 1 de febrer, al qual es podrà accedir amb la mateixa entrada de la Gala benèfica de divendres. La Gala a benefici de la lluita contra la leucèmia es va començar a celebrar l’any 2002. 

Comentarios
Multimedia Diari