PIMEC Tarragona reclama que la inversió de BCN World 'tiri endavant en el format que sigui'

El seu president, Joaquim Sendra, alerta del risc de la desaparició d'indústria al territori a causa dels costos energètics o la manca d'infraestructures (Video)

19 mayo 2017 20:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president de PIMEC a Tarragona i Terres de l'Ebre, Joaquim Sendra, ha insistit aquest dimarts que l'economia del territori té dos "puntals essencials", la indústria i el turisme, que "necessiten impuls" per acabar-se de recuperar de la crisi. En l'àmbit turístic, Sendra s'ha referit específicament a BCN World, una inversió que "ara està a l'aire" i que ha reclamat que "es faci efectiva i tiri endavant en el format que sigui". Pel que fa a la indústria, ha advertit del risc de la seva desaparició al Camp de Tarragona degut a qüestions com els costos energètics o la manca d'infraestructures. En aquest sentit, ha demanat responsabilitat als governs i que apliquin "mesures de reindustrialització reals".

Sendra s'ha felicitat per la inversió que comporta Ferrari Land, però ha insistit que cal que tiri endavant la de BCN World. L'important, segons el president de la patronal tarragonina, és "que no perdem l'oportunitat de tenir un altre impuls, com al seu dia va ser PortAventura, per poder seguir consolidant el turisme a les nostres comarques". En aquesta línia, ha exposat que el teixit empresarial hi està "majoritàriament a favor", per la qual cosa demanen al Parlament que el projecte no es paralitzi.

Referent a la indústria, ha parlat de qüestions com els costos energètics o socials, que poden fer "que a una empresa li comenci a no sortir a compte produir a Tarragona", ha alertat. A això hi ha afegit "costos indirectes" com ara la manca d'infraestructures, amb el Corredor Mediterrani al capdavant. "Hem d'estar amatents a tot això", ha dit, i "demanar responsabilitat als governs perquè apliquin mesures de reindustrialització reals".

En el mateix sentit s'ha expressat el president de PIMEC, Josep González, que ha apostat perquè els governs espanyol i català "donin prioritat a l'economia i no a la política" i ha posat com a exemple el Corredor Mediterrani, ja que "no fer aquest eix és una decisió política", ha posat de manifest. "No hi ha qui ho entengui, que aquest eix ferroviari no sigui una prioritat governamental", ha sentenciat.

 

Bones perspectives per les empreses tarragonines

González, acompanyat per Sendra, ha visitat Tarragona aquest dimarts per fer balanç del 2015 i valorar les expectatives de cara al 2016 de les empreses del territori. Segons el president de la patronal tarragonina, l'economia "té signes positius", la qual cosa demostren dades com l'augment de l'ocupació, d'un 6%, o l'increment de les exportacions, d'un 19%. Per l'any que tot just acaba de començar, les perspectives són força favorables.

Comentarios
Multimedia Diari