Pedalar 500 Km per una causa solidària

Reportatge. ‘500 razones ProyectoPol’ es realitzarà en un període de 24 hores del 16 al 17 de juny. Començarà en Caldes de Montbui i finalitzarà a la Plaça de la Vila de la Torre

26 mayo 2018 18:39 | Actualizado a 26 mayo 2018 18:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El projecte 500 razones ProyectoPol uneix el vessant més personal amb la més solidària, consisteix a fer 500 km en bicicleta en 24 hores sense parar per recaptar diners per a la Fundació ProyectoPol. El torrenc, Joan Girol, ha estat el creador d’aquest projecte solidari d’àmbit esportiu que es durà a terme del 16 al 17 de juny entre Torredembarra i Caldes de Montbui.

Joan Girol va veure el ProyectoPol de casualitat un dia i va pensar en reunir la seva passió per l’esport, ja que tenia al cap fer un repte d’aquesta magnitud des de feia temps, amb una bona causa per intentar ajudar a gent necessitada. «Volia fer un recorregut de 24 hores sense parar que tingués una causa solidària i ajudar a la gent necessitada és la màxima motivació per poder aconseguir aquest objectiu», explica l’esportista. Girol ha realitzat 3 proves Ironman i 4 proves Half Ironman.

La finalitat principal del projecte és donar a conèixer el cas del Pol i la malaltia que pateix ell i els altres 4 nens; també que es conegui la Fundació ProyectoPol «perquè els pares del Pol lluiten molt per tirar endavant aquest projecte», diu Joan Girol.
El recorregut serà el següent: Caldes de Montbui-Torredembarra-Caldes de Montbui-Monestir de Montserrat-Caldes de Montbui-Torredembarra. La distància de 500 km es farà en carretera en un total de 24 hores. El punt d’inici serà Caldes de Montbui, que és la localitat nativa del Pol, el 16 de juny a les 18 h i el punt final serà a Torredembarra, que és el municipi natiu del Joan Girol, el 17 de juny a les 18 h.

Quan se li pregunta com ha entrenat aquests 500 km, Joan Girol assegura: «Estic traient hores del dia on no hi ha per fer els entrenaments a les hores que siguin, tant a les cinc del matí com a les nou del vespre». L’esportista veient el repte a més d’un menys de realitzar-lo comenta: «Sé perfectament que tindré moments difícils i que hauré de ser fort mentalment per poder superar-los». I afegeix que «quan et ve un moment dolent damunt de la bicicleta, després et ve un bon moment quan baixes d’aquesta».

Col·laborar en el projecte
Es poden fer donacions a través de 4 vies. A partir de la plataforma http://www.proyectopol.com/gala/, del compte corrent per a particulars o empreses que vulguin rebut d’ingrés IBAN ES640182630872020017103, del compte corrent per empreses que vulguin rebut d’ingrés IBAN ES7901826308710200045507 i comprant el merchandising (pins, samarretes, xapes) del projecte que es posarà a la venda en un stand a Torredembarra el dia de l’acte de cloenda a la plaça de la Vila el 17 de juny. I també es podran fer aportacions monetàries de l’import que es vulgui a les urnes que hi haurà a diferents tendes de Torredembarra. 
Totes les donacions aniran íntegrament destinades a la investigació de l’malaltia per trobar una cura i, una part, al cost mèdic de la malaltia del Pol com la medicació o el servei de fisioteràpia que rep diàriament.

Fundació ProyectoPol
La Fundació ProyectoPol és la primera sense ànim de lucre i d’àmbit estatal per la lluita contra l’Hiperglicinèmia No Cetòsica, que té un total de 5 casos coneguts a tota Espanya. La fundació porta el nom del Pol, un nen de Caldes de Montbui amb aquesta condició. Els seus pares van decidir crear Fundació ProyectoPol per poder recaptar diners per lluitar contra aquesta malaltia que té el seu fill i també la dels altres 4 casos.

L’Hiperglicinèmia No Cetòsica és una condició hereditària en la qual el cos humà és incapaç de degradar ni de processar alguns dels components de les proteïnes (els aminoàcids). Pot provocar alts nivells de l’aminoàcid glicina al cos i, com a conseqüència d’això, causa retard mental, convulsions i alteracions al desenvolupament cerebral.

Comentarios
Multimedia Diari