Pere Segura: «El repte és fer un projecte a partir de la diversitat»

Un mes de diàleg i negociacions. Així han estat els primers dies del nou alcalde al capdavant de l’Ajuntament. Impulsar el complex esportiu o recuperar la FIM són algunes de les seves prioritats

25 julio 2019 08:38 | Actualizado a 25 julio 2019 08:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

És la seva primera Festa Major com alcalde. Com se sent?
No tinc una percepció diferent de les altres. Suposo que serà diferent quan sigui la Festa Major i potser als actes és on l’alcalde agafa més rellevància i atreu totes les mirades però jo fins ara ho visc molt normal. 

Fins ara també les havia viscut molt intensament com a regidor de Cultura.
Sí, més intensament en els últims sis mesos tancant els grups de música i treballant actes. Però estem molt contents. 

Sempre doneu molta importància als grups de música. 
La Festa Major és una festa que intentem que sigui un esquitx de moltes activitats diverses. La diversitat ha de ser en el tipus de programació i també en el contingut d’aquesta. Dins de la música hi ha rock dur amb Saratoga i altres grups, tenim una orquestra molt potent com la Nueva Alaska i després l’espai Cubik amb el remember de Javi Level, nits de reggaeton... Hem intentat construir una festa amb diferents espais, zona chill out, a la Plaça de l’Estudi també hi ha una ambientació diferent. La Festa Major no només és música, tot i que n’és un element molt important. 

Què més hi podem trobar?
En l’apartat de tradició cultural, tenim el Seguici, el Ball parlat, correfocs que amb la celebració del 30è aniversari dels Diables de Vila-seca encara agafen més rellevància i més força. També hi ha el 46è Torneig Llampec d’escacs que és tota una institució a la nostra Festa Major o la travessia nedant. Barregem esports, cultura, música i tot pensat per a totes les edats. És com un esquitx de diversitat en diferents eixos. Eix d’edat i gustos per a la família, joves i no tan joves i canalla. I és aquesta vessant una miqueta eclèctica que intentem programar.

Farà un mes que va ser investit alcalde. Quin balanç en fa? 
En faig un balanç molt positiu. Molt content, adaptant-me a la situació de ser alcalde i a la situació política que tampoc és fàcil però per mi està sent una experiència molt gratificant i molt bonica. És un honor ser l’alcalde de la teva ciutat. Si a més has nascut aquí, t’estimes el lloc on vius, tens la confiança dels teus veïns perquè lideris la ciutat on has crescutm, és tot un privilegi.

Aquests primers dies han  servit per tancar el cartipàs i l’organització municipal. 
Sí, ha estat un mes de molt diàleg amb tots els partits per poder arribar a l’organitzaciçó interna de l’Ajuntament i així poder començar a encetar aquest mandat dels quatre anys d’una manera ràpida i amb idees clares.

Han sigut fàcils les negociacions amb el PSC a l’hora de repartir-vos les regidories?
Jo crec que el diàleg i les negociacions no és que siguin fàcils o difícils. El que sempre hi ha hagut és una bona entesa. L’objectiu no ha sigut tant la distribució de les tasques sinó tirar endavant un projecte que en molts aspectes compartim.

La majoria dels militants del PSC han estat descontents amb el pacte. Els vostres simpatitzants l’han entomat bé?
Respecte als altres partits no m’hi vull posar. Són temes interns de cadascú i crec que no em pertoca a mi opinar de casa dels altres. Pel que fa al nostre partit, Vila-seca Segura JUNTS, el pacte ha estat ben rebut. No hem tingut pas cap queixa. Els nostres militants i simpatitzants estan més preocupats perquè Vila-seca funcioni, que treballem el més ràpid possible i que arribem a bons acords per anar cap endavant.

Seguiu oberts a trobar acords amb altres partits? 
Estem oberts a moltes possibilitats i així ho hem transmès a les diferents formacions polítiques, jo tinc una manera d’entendre la política potser poc habitual, poc convencional. Al final la gent vota d’una manera molt diversa. El repte que tenim els polítics és construir un projecte positiu a partir de la diversitat. Que no estiguem tirant-nos els trastos els uns als altres, que ens posem a treballar a favor d’un projecte que sigui compartit.

Quins altres reptes teniu per a aquests pròxims quatre anys?
Refer el model de serveis i drets socials, d’acció social, el nou parc o ciutat esportiva amb tots els esports adaptades en un nou model molt participat pels clubs esportius i amb un component social important. Tenim també el Celler amb la seva vessant museística, sociocultural i turística. També ben aviat la implementació de la fundació Vila Cases al Castell de Vila-seca. Tenim la voluntat de començar a treballar amb la nova biblioteca amb un model diferent. I tenim la idea d’estudiar el que seria un Casal de cultura que aculli diferents entitats que necessiten espai i no el tenen, entre d’altres.

També voleu recuperar la Fira de Música al Carrer (FIM).
Sí, hi ha molts partits interessats en aquesta qüestió, i nosaltres també estem predisposats a treballar en aquest nou model.

Ja tenen data per a la implementació del trasport urbà entre els tres nuclis de població?
El transport té partida pressupostària, model de gestió i ara se n’ha de derivar una sèrie de contractacions per poder-lo implementar i serà més a prop que tard. No puc donar una data concreta perquè encara s’han de comprar els autobusos i acabar el de detallar-ne la gestió però serà ràpid (...) Som una ciutat que no està obligada a tenir transport públic. La Generalitat obliga a les ciutats de 50.000 habitants i nosaltres en tenim 22.000. Però entenem que tenim la peculiaritat de què hi ha tres nuclis de població i en la mesura que puguem, donarem aquest servei.

«La informació que tenim de Hard Rock per part dels inversors i la Generalitat és tranquil·litzadora»

I que se’n sap del projecte de Hard Rock? Estan a l’espera o els desespera?
La informació que tenim per part dels inversos i la Generalitat és tranquil·litzadora. La Generalitat ha d’adquirir els terrenys per vendre’ls a Hard Rock i la idea que ells tenen és iniciar les obres a començaments d’estiu. Aquest és el timing que tenim i no té per què ser diferent (...) evidentment puc entendre la gent veu aquesta dilació en el temps amb certa inquietud. En projectes d’aquesta magnitud, hi ha les grans línies gruixudes i després hi ha les línies de detall i s’han de tenir en compte totes. Evidentment volem tenir certeses de què aquest projecte no desdibuixa el nostre model turístic sinó que l’enforteix, el diversifica i desestacionalitza. Però em consta que la Generalitat, el CRT i Hard Rock hi estan treballant de valent.

Fa un any s’imaginava com a alcalde?
No. Ni ho pensava ni m’ho plantejava. Les situacions es donen com es donen i quan t’ho proposen primer tens por, dubtes…

S‘ho va estar pensant durant molt de temps?
Diguem que al final vaig decidir que decidís el cor. I el cor normalment decideix ràpid. 

Amb què es  quedaria del mandat de Josep Poblet? 
No pots quedar-te amb res en concret. Amb 23 anys la ciutat s’ha transformat de dalt a baix en tot (...) Vila-seca s’ha redibuixat totalment. Josep Poblet ha establert un model de gestió basat en l’honradesa, la proximitat i l’eficiència, que fa que aquest Ajuntament avui en dia no tingui deute. I això no vol dir que no tinguem reptes, per això estic jo d’alcalde per assumir-los amb molta il·lusió. Però ha establert una manera de fer política basada en l’estimació per la seva ciutat i no tant en les misèries polítiques. Aquest és un valor i un patrimoni que costa veure en política.

«Si en alguna cosa m’agradaria assemblar-me a Josep Poblet, és a la seva capacitat de treball, vocació i estima que sempre ha tingut al llarg del temps»

Què creus que et diferenciarà d’ell a l’hora de governar? 
Em diferencio en tot i en res. Segurament si comentéssim 10 temes, en moltes coses tindríem opinions similars i divergiríem en alguns matisos. Som persones de diferents generacions. Però si en alguna cosa m’agradaria assemblar-m’hi, és amb la seva capacitat de treball, de vocació i d’estima que sempre ha tingut al llarg del temps. La seva entrega i unes ganes entusiastes de treballar per la seva ciutat sempre m’han admirat.

Una altra persona que diu que l’inspira és el seu besavi, que també va ser alcalde durant la Guerra Civil. 
Quan em preguntaves que m’havia fet prendre aquesta decisió de ser alcalde no va ser només el meu besavi, és un conjunt de coses (...) Però el fet d’haver tingut un besavi que hagués fet un pas endavant per ser alcalde quan en aquell moment pel fet de ser alcalde t’hi podia anar la vida, era un acte de responsabilitat enfront del seu col·lectiu. I això et queda com a rastre generació rere generació i avui el seu besnét, quan ha de prendre la decisió té en compte posar l’interès general per sobre del particular.

Comentarios
Multimedia Diari