Pere Segura: «Esperem una bona notícia de Hard Rock al febrer»

Entrevista a l'alcalde de Vila-seca. ‘Totum revolutum’, així ha arrencat el 2020 amb la implementació de les noves línies ferroviàries.Vila-seca passa a tenir més freqüències i preveu posar en marxa l’autobús urbà d’aquí a uns mesos

17 enero 2020 10:09 | Actualizado a 18 enero 2020 10:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Com ha començat aquest 2020?
Tot just portem poc més de quinze dies però a Vila-seca com que som gent molt trempada, acabem les festes de Nadal que han estat intenses, noves, diverses i boniques, i comencem la Festa Major. Tot això barrejat amb el dia a dia de la gestió municipal, que no és poca cosa, i amb la implementació de les noves línies ferroviàries. Ha sigut un totum revolutum però n’hem sortit vius i alegres. 

Quines són les principals novetats de la Festa Major? 
Les festes sempre estan carregades de novetats perquè la programació així ho demana. Sempre estem pendents del que es porta, dels diferents grups d’interès entre els joves, en portar actuacions diferents i en la programació per a activitats infantils. 

En la salutació del programa de les festes destacava l’ús del got  reutilitzable i el rebuig al sexisme. 
Sí, sempre hi ha hagut aquesta sensibilitat però cada cop la fem més evident. Ja portem diferents edicions amb el reciclatge del got. El que fem amb el got i a través d’altres mitjans és fomentar l’eliminació del sexisme, així com determinades actituds i ho fem de la mà del govern i d’altres partits que ens ajuden. 

Vila-seca ha sortit beneficiada del nou mapa ferroviari. Quina valoració en fan?
El mapa ferroviari és francament millorable i  les propostes que inicialment sempre es van discutir amb la Generalitat no s’han traduït a la realitat. Suposo que hi ha hagut dificultats i que en breus s’aniran implementant. És evident que ara Vila-seca passa a ser un nus ferroviari més important. Estem contents però no plenament satisfets perquè tenim l’eterna reclamació de què la nostra estació entri en funcionament, que tingui personal assignat d’Adif, etc. Ara que serà una estació amb moltes més freqüències, esperem que tingui vida i sigui efectiva. Fa mesos que hi estem treballant.
 

Quins serveis demanaran exactament?
És una reflexió que s’ha de fer conjuntament. S’ha de valorar si es remodela l’antic edifici o fer-ne un de nou. Quins serveis s’han de donar, quines zones d’aparcament s’han d’habilitar, etc. Estem començant a parlar amb Adif ara que ja és una realitat que la R-16 passa per Vila-seca. 
 

Aquest 2020 també es vol posar en marxa l’autobús urbà. Quins serrells queden per enllestir?
Estem ja en la part final. El reglament el vam aprovar pel ple i ara hi ha una proposta de conveni que ha d’estar ratificada per la Generalitat i un cop estigui l’hem de portar al ple i a partir d’aquí en poc temps el transport serà una realitat (...) el servei vertebrarà la ciutat i permetrà igualtat de serveis entre els ciutadans visquin on visquin.

Aquest conveni inclou els preus del transport municipal?
Aquest conveni estableix els detalls de la relació que hi ha d’haver amb l’operador. El tarifari l’haurem de negociar amb els diferents grups polítics. Volem que sigui compatible amb els diferents tiquets interurbans dels transports que hi ha avui en dia, que el mateix bitllet que fas servir per Vila-seca et pugui servir per agafar un autobús en un altre indret. 

Quins són els principals projectes que tenen damunt la taula per aquest 2020?
En tenim molts en diferents àmbits. Des de l’àmbit social hi ha molts projectes però evidentment el que cobra el principal interès és la reversió dels Serveis Socials que fins avui en dia estaven cedits al Consell Comarcal i volem revertir-los a l’Ajuntament en un nou model d’acció social que sigui molt més universal. 

La transformació del Celler també és un dels altres projectes estratègics. Les obres estan a punt d’arrencar, oi?
Les obres començaran ara a finals de gener, una inversió molt important amb el suport d’Europa, és una més d’unes quantes. I ara només falta la signatura del contracte. Des dels aspectes culturals començarem a treballar i a establir el nou model de la FiM, la Fira de Música al carrer de Vila-seca. Des de l’àmbit esportiu també es començarà a redactar el projecte del futur complex esportiu i estem treballant en el projecte d’un nou poliesportiu polilleuger. 

Tots aquests projectes han estat possibles gràcies a l’acord dels pressupostos amb Decidim Vila-seca. Quina valoració en feu?
No ha estat fàcil, les diferents formacions polítiques tenen les seves sensibilitats però ha estat un acord generós per part de tots en el qual segurament tots hem renunciat a algunes coses. El que hem aprovat és un document que ajuda a avançar a Vila-seca cap  endavant d’una manera molt important.

També s’ha desbloquejat el projecte de la ZAL, la Zona d’Activitats Logístiques del Port. Què suposarà pel municipi?
Aquest és un projecte històric de fa pràcticament trenta anys. Vila-seca ha sigut generosa en el tema de fomentar el desenvolupament portuari i exigent també. 
 

Exigent en quin sentit?
Exigent amb el respecte a la Xarxa Natura 2.000. Exigent en què tinguessin en compte tot el tema del contradic, de les sortides d’aigua, que es tingués en compte el transport i la mobilitat i que no hi hagués qualsevol tipus d’activitat (...). La ZAL generarà 3.000 llocs de treball directes o indirectes i que juntament amb Hard Rock acabaran d’impulsar l’economia del territori. 
 

Precisament Hard Rock sembla que no acaba d’accelerar. 
Jo diria que cada cop es va accelerant més. Espero que de cara al febrer puguem donar una bona notícia de Hard Rock. Esperem que s’arribi a l’acord definitiu de la compravenda dels terrenys i les obres puguin començar el 2021.

Comentarios
Multimedia Diari