Más de Costa

Pere Segura (Junts) pacta amb el PSC a Vila-seca y ERC, sense soci a Torredembarra

La llista municipal vinculada a JxCat manté la mà estesa a la resta de partits per tal d’eixamplar la majoria

ACN

Whatsapp
Moment de la signatura del pacte entre Pere Segura (esquerra) i Ivan Navarro (dreta). FOTO: DT

Moment de la signatura del pacte entre Pere Segura (esquerra) i Ivan Navarro (dreta). FOTO: DT

La candidatura de Vila-seca Segura, una marca vinculada a JxCat, ha tancat un acord de govern amb el PSC a Vila-seca (Tarragonès) i els dos regidors socialistes se sumaran als vuit de la candidatura liderada per Pere Segura.

D’aquesta manera, el relleu de Josep Poblet té garantit el suport de 10 dels 21 regidors del plenari per a la investidura. Després de rubricar l’acord, Segura ha justificat que el pacte s’ha fet en clau municipal i al marge de les diferències ideològiques.

A més, ha confirmat que té voluntat d’eixamplar la majoria i que no descarta incorporar més partits al govern. Tant Segura com el cap de llista del PSC, Ivan Navarro, han titllat el pacte “d’històric”, després de l’hegemonia de CiU en les darreres dècades.

En solitari a Torredembarra

Per la seva banda, l'alcalde Eduard Rovira (ERC) governarà en solitari l’Ajuntament de Torredembarra (Tarragonès) durant els propers quatre anys. Tot i que el PSC havia plantejat reeditar el pacte del darrer mandat, els republicans han rebutjat l’oferiment després d’haver aconseguit una majoria absoluta de nou regidors. Així doncs, els quatre regidors del PSC es mantindran a l’oposició. El 26-M ha deixat un plenari menys fragmentat a Torredembarra. S’ha passat de vuit a quatre grups municipals: ERC (9 regidors), PSC (4), Ciutadans (3) i Junts (1). A més, cal remuntar-se al mandat 1987-1991 per trobar la darrera majoria absoluta –aconseguida aleshores per Celestí Salort, que en aquell mandat era el cap de llista de CiU y després va marxar creant el partit Grup d'Independents de Torredembarra (GIT).

L0
L'alcalde de Torredembarra Eduard Rovira. FOTO: ACN

La tristesa de Vale Pino

El cap de llista del PSC a Torredembarra a les eleccions municipals, Vale Pino, ha lamentat aquest divendres “que ERC hagi rebutjat reeditar l’acord de Govern de progrés que vàrem assolir el passat mandat i que ha donat estabilitat i progrés al poble. Dit per ells, no tan sols per nosaltres. Per tant, no entenem el perquè ara no es vol repetir una experiència que ha estat exitosa. Amb respecte per la decisió que ha pres ERC, ho considerem un error.”

En aquest sentit, el portaveu socialista ha recordat que el PSC ha gairebé doblat resultats aquestes eleccions a Torredembarra, ha incrementat la seva presència a la sala de plens en un regidor i s’ha posicionat com la segona força política del municipi.

“Vam estendre la mà amb sinceritat a ERC per garantir un Govern ampli, de 13 regidors, capaç de mantenir el rumb iniciat aquest passat mandat. No han volgut donar-hi continuïtat. Davant d’aquesta tessitura ja anuncio que els socialistes liderarem l’oposició al nou Govern municipal. Això si, serà una oposició lleial amb els interessos torrencs, sense escarafalls i coherent amb la nostra determinació de bastir un poble líder en qualitat de vida”, ha explicat Vale Pino.

Temas

Comentarios

Lea También