Pessebre a Cal Cabaler de Creixell

A l'acte inaugural hi va haver nadales

11 diciembre 2018 12:01 | Actualizado a 14 diciembre 2018 17:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El pessebre monumental de Cal Cabaler, situat a la Casa de Cultura Creixell, ha estat realitzat enguany per Francesc Sentis i Pere Vivancos. Per celebrar la inauguració del Pessebre tradicional 2018 s'ha fet una actuació musical amb la Coral Infantil de l'escola Les Eres de Creixell, dirigida pel professor Jovi Martí.

Van interpretar quatre nadales tradicionals catalanes. A l'acte hi han assistit els autors del magnífic pessebre així com també l'alcalde de Creixell Jordi Llopart, la regidora Pili Romero Gracia, nombrosos veïns i veïnes de la Vila i també un grup d'avis i àvies residents a la Llar d'Avis Mar i Sol de Creixell.

A Creixell fa 30 anys es feia un concurs de pessebres, sobretot diorames, que es muntàven a les cases. Un dels impulsors va ser en Joan Sentis. Feia un monumental pessebre a casa seva i obria les portes a tothom que el vulgués anar a veure. El seu fill Carlos va continuar la tradició familiar.

Aquest Nadal volem dedicar el Pessebre tradicional de Creixell, amb una gran estima, al creixellenc Carlos Sentís, que any rera any , conservava la tradició pessebrista familiar heretada del seu pare Joan.

Ell malauradament ens va deixar fa uns mesos i el seu pare també ens va deixar fa pocs anys. Però sempre ens feien gaudir amb aquelles escenes pessebristes amarades de pau, amistat, treball i gratitud. Gràcies per fer-nos viure amb la teva il-lusió, cada Nadal, aquest costum tan entranyable que ens ha fet compartir moments familiars irrepetibles al voltant del Pessebre. No ho podem deixar perdre.

Comentarios
Multimedia Diari