Pirates i corsaris desembarquen de nou a la platja del Racó de la Pineda

Uns 200 voluntaris recrearan, el 13 i 14 de juliol, els atacs contra Vila-seca al segle XVI

05 julio 2019 10:29 | Actualizado a 05 julio 2019 10:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El cap de setmana del 13 i 14 de juliol es podrà viure a la platja de la Pineda una commemoració dels atacs de pirates que la zona occidental del Mediterrani va patir al llarg de la baixa edat mitjana i l’edat moderna. Al voltant d’uns 200 voluntaris i més de 30 entitats de dins i fora del municipi participaran en les representacions i l’organització dels actes. 

La representació del casament i rapte de la pubilla, la persecució pirata i trasllat del presoner o la desfilada de la milícia ens traslladaran a la vida i costums de la costa tarragonina del segle XVI, amenaçada per la pirateria que segrestava i arrasava les poblacions marítimes. Aquestes es podran veure al llarg del cap de setmana, amb edicions tan dissabte com diumenge. Hi haurà també un campament d’època, un espai on conèixer la vida del poble, el cos de guàrdia i l’acampada pirata. 

La més esperada però, serà la del desembarcament pirata a la platja del Racó de la Pineda la nit del dissabte, una escena que per primera vegada es podrà veure a les costes de la província en totes les seves dimensions. L’associació de Vela Llatina L’Arjau de Cambrils s’encarregarà de costumitzar les embarcacions d’acord a la pràctica pirata de l’època.

Trobada de Trabucaires

Un dels esdeveniments importants del cap de setmana serà la 37a Trobada Nacional De Trabucaires, que el diumenge 14 començarà de bon matí amb unes matinades per part dels grallers de Vila-seca. A les 12 del migdia, les 32 colles, que sumen un total d’uns 220 trabucaires, aniran en cercavila pel passeig Marítim fins al Grup Escultòric Pineda.

El president dels Trabucaires del Comú de Vila-seca, Àngel Holgado, explica que hi haurà voluntaris que repartiran taps per les orelles per tothom qui ho necessiti ja que «el soroll del trabuc continuadament pot arribar a ser molest si no hi estàs acostumat». 

La regidora de Cultura, Manuela Moya, remarca la importància dels fets històrics que es commemoren, ja que permeten entendre l’entorn actual del territori, plegat de torres de defensa i de guaita pròpies de l’època medieval. 

Per aquest motiu, la caracterització dels personatges i els seus vestuaris i la selecció de les activitats representades s’han fet amb el màxim rigor històric possible. «Ens sorprendrà que una núvia  no es casi de blanc», avança Moya. 

A més, a partir del dijous 11 es podrà gaudir d’una exposició al centre cívic de la Pineda, titulada Imatges Anem a la Platja i organitzada pel Museu Marítim de Barcelona. 

Comentarios
Multimedia Diari