Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Pla de seguretat i dispositiu policial 'Nadal 2017-2018' a Torredembarra

La Policia Local ha dissenyat un pla per incrementar la sensació de seguretat i donar consells de prevenció.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Eix comercial de Torredembarra, el carrer Antoni Roig.

Eix comercial de Torredembarra, el carrer Antoni Roig.

L’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Governació, impulsa en aquestes dates el dispositiu de Nadal 2017-2018, apostant per la proximitat de la Policia com a eina bàsica en la prevenció i en la sensació de seguretat que genera.

Els principals objectius són prevenir la comissió d’actes delictius, garantir la seguretat viària, vigilar la venda ambulant il·legal i garantir els drets dels consumidors i usuaris sense oblidar, no obstant, que la principal tasca de la policia és l’assistència als ciutadans i comerciants. És des d’aquesta intencionalitat que es posa en marxa el dispositiu nadalenc que consta de dues fases:

Fins al 9 de gener. Es durà a terme la campanya específica d’alcoholèmia i drogues i, conjuntament amb Mossos d’Esquadra, s’implementarà el dispositiu Grèvol que aporta el patrullatge mixt sobre l’eix comercial en horari de màxima afluència.

El dispositiu de Nadal es desenvoluparà de forma prioritària en la zona centre de la població (distribuint la zona comercial en 4 sectors) i al polígon industrial Roques Planes.

Per part de la Policia Local s’efectuarà un reforç d’agents, per augmentar els nivells de prevenció en aquests sectors que seran coberts diàriament per cinc agents i un caporal, sent el patrullatge a peu i la policia de proximitat la seva característica principal.

Les tasques que realitza la policia en aquest àmbit, a més de la regulació del trànsit per facilitar la mobilitat dels ciutadans en les seves compres nadalenques, destaca entre altres el contacte amb els comerciants de les diferents botigues, la informació als vianants i els controls de seguretat ciutadana davant actituds sospitoses.

Pel que fa a la mobilitat circulatòria, pot quedar restringida la circulació en determinades zones per tal de garantir la seguretat de les persones en els seus desplaçaments o per facilitar el desenvolupament dels diferents actes nadalencs previstos.

Una vegada finalitzat el Dispositiu de Nadal 2017-2018, s’elaborarà una estadística en base a les dades obtingudes durant els dies d’execució, la qual servirà com a instrument de millora en planificacions de campanyes similars i en el pla de Nadal de l’any següent.

Aquest any s’afegeix la circumstància d’unes eleccions el proper dia 21 de desembre que comptarà amb el dispositiu específic, per permetre el normal desenvolupament tant de la jornada en sí mateixa com de la campanya electoral prèvia.

Finalment, la Policia Local recorda als ciutadans que la seguretat ha de començar en ells mateixos i per tant cal que prenguin les mesures de seguretat adients per evitar el risc de robatoris, furts, accidents, etc... i que la conducció de vehicles requereix tota l’atenció que l’alcohol dificulta.

Temas

Comentarios

Lea También