Polèmica per l’ús de l’Esplai de la Gent Gran d'Altafulla

La junta rebutja l’autorització de l’Ajuntament per cedir-lo a d’altres entitats. L’oposició demana un ple extraordinari per tractar el tema

31 diciembre 2021 11:10 | Actualizado a 02 enero 2022 06:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La junta de l’Esplai de la Gent Gran d’Altafulla ha fet públic el seu malestar i recela de la cessió de la seu social d’aquest col·lectiu, per part de l’Ajuntament d’Altafulla, a altres entitats o grups del municipi perquè puguin desenvolupar les respectives activitats.

El president de l’Esplai, Ramon Rofas, manifesta que es tracta «d’activitats que no tenen res a veure amb la gent gran». Igualment, ha ressaltat «l’actitud molt autoritària» amb la qual el consistori els va recordar que és un espai municipal i que el poden destinar als usos que creguin oportú.

Rofas ha volgut puntualitzar que no s’oposen a què l’equipament de l’Esplai se cedeixi per dur a terme processos de vacunació o donació de sang. També veu adient que aculli les xerrades que, a partir de gener, impartirà l’Aula d’Extensió de la Gent Gran de la Universitat Rovira i Virgili, en el marc del programa d’activitats dissenyat per la regidoria encapçalada pel coalcalde Jordi Molinera. Per contra, refusa que es facin altres activitats com el dòmino, balls o assajos de la coral, perquè «l’Ajuntament té altres dependències on traslladar-les, i si no ho fa és perquè no vol», subratlla el president.

Des de l’Ajuntament, el coalcalde Jordi Molinera, argumenta la cessió del local a altres entitats dient que «és un espai municipal i volem que es facin el màxim d’activitats possibles», més enllà de si les persones que en fan ús són sòcies o no d’aquest equipament.

L’oposició al complet

Davant aquesta disjuntiva, la junta de l’Esplai es va reunir fa unes setmanes amb els grups de l’oposició, que ara és majoria al consistori altafullenc, per traslladar-los «el desencís per les actituds i la manera de fer-per part del govern-que limiten les possibilitats de gestió i les activitats».

El regidor no adscrit i president del PDeCAT a Altafulla, Xavier Rofas, ha recordat que l’Esplai «és una donació feta amb unes condicions clares, que diuen que les activitats que s’hi realitzin han d’estar dirigides a la gent gran”.

Per aquest motiu, tant Rofas com Alternativa Altafulla, Junts per Altafulla, el PSC i Ara Altafulla, han presentat una instància en la qual sol·liciten a l’alcalde d’Altafulla la convocatòria d’un Ple extraordinari dins la primera quinzena del mes de gener.

Seria un Ple amb un únic punt a l’ordre del dia, sobre l’Esplai de la Gent Gran, la regulació del seu ús i la participació prioritària dels usuaris en la disponibilitat de l’espai.

Quant a aquesta petició del Ple extraordinari per part de l’oposició, Jordi Molinera s’ha declarat sorprès «perquè al gener ja hi ha programat un Ple ordinari en el qual es pot tractar la situació de l’Esplai de la Gent Gran».

Represa de l’activitat

El primer de desembre es va reprendre l’activitat a l’Esplai de la Gent gran d’Altafulla, com a «prova pilot» per valorar quina és la resposta dels usuaris i poder tirar endavant més iniciatives ja un cop passades les festes de Nadal. Per això, s’actuarà amb prudència, amatents a les mesures anti Covid i amb la mirada posada en l’evolució de la pandèmia i les restriccions. Si més no, l’esperança està posada en poder recuperar els dinars de germanor, els passis de pel·lícules o les excursions, entre altres, tan aviat com sigui possible. Cal recordar que l’Esplai ha restat sense activitat de cap mena durant gairebé dos anys des que es va procedir al seu tancament el dia 12 de març de 2020.

Comentarios
Multimedia Diari