Ponència sobre Educació Financera bàsica pels joves a Vila-seca

Es va fer aquest dimecres dia 22 al Centre Municipal de Formació i Ocupació.

23 noviembre 2017 19:47 | Actualizado a 23 noviembre 2017 19:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ahir dimecres va tenir lloc al Centre Municipal de Formació i Ocupació de Vila-seca, una ponència sobre Educació Financera Bàsica.

L’acte va estar presentat pel regidor de Relacions Ciutadanes i Dinamització Laboral, Josep Toquero, i va anar a càrrec de Jordi Andreu, professor de la Universitat Rovira i Virgili i Doctor en Ciències Empresarials per la Universitat de Barcelona.

Aquesta ponència pilot anava adreçada als joves participants dels programes Joves per l’Ocupació i Fem Ocupació per a Joves i també als alumnes de l’Aula 15, programes que es duen a terme des de l’Ajuntament de Vila-seca.

En total van assistir una trentena els quals es van mostrar molt interessats pels aspectes tractats durant la xerrada.

Jordi Andreu va explicar d’una manera molt pedagògica i amb un llenguatge molt entenedor pels joves, els aspectes claus d’un bon estalvi, d’una actitud responsable envers la utilització dels diners i el control de la despesa, així com la inversió a llarg termini, com a instrument clau per poder tenir una jubilació digna i de qualitat.

També es van aclarir aspectes bàsics que els joves no coneixien com la inflació, l’interès compost, els productes financers existents, la banca on-line, etc.

No cal recalcar la importància d’aquest tipus d’actes pels joves, ja què en els darrers anys diverses organitzacions internacionals han alertat sobre la necessitat de millorar la cultura financera de la població. Les mancances en aquest àmbit poden menar les persones a adoptar decisions errònies sobre la seva economia personal, amb els conseqüents riscos de pèrdues patrimonials, endeutament excessiu i, en els casos més extrems, exclusió financera.

Comentarios
Multimedia Diari