Premi i experiència inoblidable per l'escola Sant Bernat Calvó de Vila-seca

El Ministeri d'Educació i Ciència ha concedit a aquest centre educatiu una beca, que van disfrutar els alumnes de sisè de primària fa uns dies

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Escola Sant Bernat Calvó

FOTO: Escola Sant Bernat Calvó

El Ministeri d'Educació i Ciència convoca regularment el Programa d'Immersió Lingüística. Aquest programa planteja objectius importants com estimular la pràctica oral de l'anglès en entorns comunicatius més amplis que els que permet l'entorn escolar i contextualitzar l'ensenyament de la llengua anglesa en temàtiques d'interès científic i mediambiental.

Amb això es contribueix, a més de promoure objectius estrictament lingüístics, al foment d'una cultura de sostenibilitat ambiental i d'estils de vida sostenible, així com el contacte amb espais verds. Uns dels altres objectius fonamentals d'aquest programa és el foment de la convivència  democràtica i el respecte a les diferències individuals, establint un context  de col·laboració interterritorial que afavoreix la interacció d'alumnes i mestres de diferents regions.

FOTO: Escola Sant Bernat Calvó

La nostra escola va participar en l'última convocatòria (curs 2021-22) i va aconseguir una de les beques que oferien. Són molt difícils d'aconseguir, ja que només ho donen a 144 escoles de primària de tota Espanya, i més concretament a Catalunya  van seleccionar a 19 escoles. Nosaltres vam ser una d'aquestes escoles seleccionades gràcies al projecte de qualitat que vam presentar sota el títol "Science can make a better world". 

La beca consistia en una setmana d'Immersió lingüística en anglès treballant temes de ciència per 25 alumnes de 6è. Tot pagat: allotjament, manutenció i activitats en anglès amb professionals (amb el nivell C2 d'anglès) durant tot el dia.

D'entre les diferents opcions que ens oferia el Ministerio  vam triar Oliva, València per distància i per qualitat de les instal·lacions.

Vam sortir de Vila-seca diumenge dia 10 d'octubre i vam tornar dissabte dia 16. Cada dia de la setmana s'ha treballat una temàtica diferent:

  • Dilluns: els ésser vius
  • Dimarts: el ésser humà i la salut
  • Dimecres: la nutrició humana
  • Dijous: iniciació a la vida científica. Dones destacades a la ciència
  • Divendres: la matèria i l'energia.

Allà hem compartit espai i experiències amb una escola de Corella, Navarra, que també havia guanyat la beca com nosaltres. 

Ha estat una experiència molt enriquidora, tant a nivell acadèmic com a nivell personal. L'alumnat ha pogut millorar el seu nivell d'anglès, aprendre coses noves sobre ciència amb tallers i experiments alhora que han fet un creixement individual i grupal important. Tants dies fora de casa els ha fet més autònoms, responsables i madurs.

L'últim dia, l'emoció de tots els moments viscuts va esclatar en plors i llàgrimes perquè l'aventura s'acabava. Havien viscut amb intensitat i molta felicitat tota la setmana i no volien que arribés el final. Les valoracions tan positives que ha fet l'alumnat als documents del Ministerio són increïbles i fan posar la pell de gallina. Estem satisfets amb la feina feta i podem dir que ha valgut molt la pena tot l'esforç que l'equip de mestres de l'escola ha fet perquè l'alumnat pogués  gaudir d'aquesta oportunitat única. 

Temas

Comentarios

Lea También