Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Primera reunió del grup de treball sobre el futur de l'Alfa i Omega a Torredembarra

El 15 de juny de l’any passat es va procedir a desmuntar l’escultura de la seva ubicació al bloc de Baix a Mar

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Ajuntament de Torredembarra

FOTO: Ajuntament de Torredembarra

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha convocat la primera reunió del grup de treball que tractarà sobre el futur de l’escultura Alfa i Omega. Serà el pròxim 29 de gener i hi estan convocats tots els grups polítics amb representació al consistori, l’Associació de Veïns Sant Joan de Baix a Mar i els hereus legals de Rafael Bartolozzi, l’escultor. No es descarta que hi puguin haver més incorporacions d’altres entitats o col·lectius.

El 15 de juny de l’any passat es va procedir a desmuntar l’escultura de la seva ubicació al bloc de Baix a Mar, mar endins, pel deteriorament que patia i que s’havia agreujat significativament en els darrers mesos, amb el perill real que comportava.

Entre d’altres, els danys detectats havien estat les pèrdues de gruix del material, la degradació de l’acer patinable (conegut com a corten), la desintegració de soldadures, etc. De fet, el procés de corrosió de les xapes de les potes de l’escultura era irreversible. Ja en aquest moment, el govern municipal va manifestar que la decisió del futur de l’Alfa i Omega seria col·lectiva.

Pel que fa al bloc de formigó, una peça important de la història del món de la pesca a Torredembarra, l’Ajuntament ja ha previst la seva restauració i compta amb una partida de 70.000 euros al pressupost d’inversions d’aquest 2019.

Temas

Comentarios

Lea También