Professors del Vendrell fan un dejuni rotatori per solidaritat amb els presos

Dotze mestres faran torns mentre duri la vaga de fam dels polítics empressonats

05 diciembre 2018 17:35 | Actualizado a 05 diciembre 2018 19:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Per solidaritat». I per denunciar la injustícia que persones que no han comès cap delicte portin més d’un any empresonades.
Una dotzena de professors de l’Institut Baix Penedès del Vendrell ha iniciat unes jornades de dejuni voluntari per denunciar la situació en què es troben els polítics independentistes empresonats.

No és una vaga de fam com la que han començat quatre dels polítics. El dejuni continuat per relleus consisteix que cada 24 hores un dels professors estarà sense ingerir cap sòlid. L’endemà serà un altre dels mestres qui mantindrà l’acció de protesta.

Només professors
«La mantindrem fins que se solucioni la injustícia contra els polítics catalans», expliquen. I no descarten que es puguin anar sumant més professors. Perquè en tot cas la iniciativa és només per al personal docent. En cap moment es pretén la participació dels alumnes. De moment són una dotzena de mestres.

Segons expliquen aquests docents, la iniciativa de solidaritat i denúncia no suposa cap problema per desenvolupar la seva feina ni interfereix en els continguts de les classes.

No restarà impassible 
«Però alhora mostra clarament que la societat catalana no restarà impassible davant la negació de drets jurídics bàsics a les persones que es mantenen detingudes per l’Estat espanyol pendents d’un judici, que es mostra des del primer minut com a profundament injust. Ningú no pot ser empresonat per facilitar l’exercici del dret de vot a la ciutadania», afirmen.

El dejuni continuat dels mestres de l’Institut Baix Penedès va començar dimarts i no s’interromprà fins que acabi la vaga de fam que han iniciat els polítics, segons han explicat. 

Els mestres del Baix Penedès també demanen a la resta de treballadores i treballadors catalans afegir-se al suport a qui lluita pacíficament però de forma decidida per les llibertats col·lectives i individuals.
 

Comentarios
Multimedia Diari